“Bilgiç’ten Isparta adına beklentimiz yüksek”

4 Aralık 2015 18:28

Isparta’nın AK Parti iktidarları döneminde hep kaybeden il olduğunu ileri süren MHP İl Başkanı Yalçın, yeni dönemde bunun değişmesi gerektiğini belirterek, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Bilgiç’ten Isparta adına iyi niyetli beklentilerinin olduğunu ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 64. hükümetten Isparta için beklentilerini açıkladı. Yalçın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten Isparta adına beklentilerinin de yüksek olduğunu vurguladı.

“ISPARTA HEP KAYBEDEN İL OLDU”

Yeni dönemde Isparta için önemli gelişmeler olması gerektiğini ifade eden İsa Yalçın, “Çünkü Isparta AKP iktidarları döneminde hep kaybeden il olmuştur. Vergi toplamada 35.sırada olan ilimiz kamu kaynaklarını kullanmada 70’inci sırada. Türkiye’de işsizlik oranı en düşük ildik. Coğrafyamızda kendi havzamız içerisinde ekonomik olarak yetebilen az illerden biriydik. Hiç göç vermiyorduk göç alan bir ildik. Şuanda göç veren ikinci il olduk. Hemşehrilerimiz Antalya’ya çalışmaya gidiyorlar” dedi.

“AKP DÖNEMİNDE ISPARTA’DA HİÇBİR ŞEY YOK”

Isparta’nın 4 vekilinin de meclisteki komisyonlarda yer alması nedeniyle kendilerine başarılar dileyen Yalçın, Süreyya Sadi Bilgiç’e ayrı bir parantez açtı. Yalçın, şunları söyledi: “AKP Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç bey en önemli komisyon gösterilen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Özellikle Süreyya Sadi beyden Meclisin resmen bahçesinde doğup, büyüyen ve şuanda orada hizmet eden bir siyasetçi olarak, bulunmuş olduğu konumda Isparta’ya çok faydalı hizmetler getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Basında yer alan bir haberde emekliler için TOKİ planlamasında 2016’da Isparta’nın olmadığı ortaya çıktı. 2015’in Kasım ayında Dereboğazı gündeme gelecekti, yok. Gelincik yolu yok, teşvikle ilgili gelişme yok, Eğirdir Gölü ve çevresindeki iyi tarım uygulaması yok, turizm desteği yok, inanç turizmiyle ilgili gelişme yok. AKP döneminde Isparta’da hiçbir şey yok.

“ISPARTA FAZLASIYLA VERMİŞ OLDUĞU OYLARIN KARŞILIĞINI İNŞALLAH ALIR”

Ancak Süreyya Sadi Bilgiç ile ilgili şuanda iyi niyetli beklentilerimiz var. Bana göre bulunduğu konumda bir bakandan çok daha etkili Isparta’ya fayda sağlayabileceği bir makamda oturuyor. Isparta AKP döneminde kaybettiğini, fazlasıyla vermiş olduğu oyların karşılığını inşallah alır.”

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...