Tarım Fuarı 30 bin ziyaretçi ağırladı

1 Aralık 2015 17:37

Isparta Ticaret Borsası tarafından organize edilen 11. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçi sayısında büyük artış görüldü. Geçen yıl 24 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, bu yıl 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Fuara tarım sektöründen 77 firma katıldı.

Isparta Ticaret Borsası tarafından bu sene 11.’si düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 26 Kasım’da açılan fuar dört gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Isparta merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerinden de ziyaretçilerin geldiği Göller Bölgesi Tarım fuarında 77 firma stand açtı. Geçen yıl fuarı 24 bin kinin ziyaret ettiğini söyleyen Detay Fuarcılık yetkilisi Özlem Güneşdoğdu “bu yıl fuara katılımın fazla olması için ilçe ziraat odaları ve tarım kredi kooperatifleri ile birlikte çalışmalar yürüttük. Onlarında katkısı ile ziyaretçi sayısının 30 bini aştığını düşünüyoruz” dedi.

Detay fuarcılık yetkilisi Özlem Güneşdoğdu “Gelişen dünya konjöktöründe, küresel ısınma ve buna bağlı su sıkıntısı, Tarım sektörünü her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiştir. Tarım sektörü bu önemini gelecek yıllarda daha da artıracak gibi görünmektedir. Detay fuarcılık olarak bu düşünceden yola çıkarak tarım sektöründe iyi bir potansiyel gördüğümüz Göller Bölgesinde 2005 yılında başlattığımız ve 10 yıldır başarıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu yılda 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdik” dedi.

Bölgede önemli bir tarım ve hayvancılık potansiyeli bulunduğu belirten Güneşdoğdu “Göller bölgesinin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğu ve yeni gelişmelerle bu potansiyelin daha çok arttığı gözlemlenmektedir. Isparta ekonomisi de ağırlıklı olarak tarıma dayanmaktadır. Tropikal bitkiler hariç hemen her türlü sebze ve meyve yetiştirilebildiği Isparta bölgesinde, özellikle elmacılıkta Türkiye’nin elma üretiminin % 20’sini karşılamaktadır. Bu da demektir ki Türkiye`de üretilen her 5 elmadan biri Isparta`da üretilmektedir. Bu nedenle Isparta ‘Türkiye’nin elma üretim merkezi’ olarak tanımlanmaktadır.

Bunun yanında da 20 bin tona yakın kirazla yine ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca Isparta yağlık gül üretiminde de Türkiye de tek merkezdir. Bölge illerinden Burdur için ise, Hayvansal üretim hem ekonomiye olan katkısı hem de önemli bir geçim kaynağı olması sebebiyle önemli bir yer tutmaktadır. Et ve yumurta tavukçuluğu yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir ve üretim miktarları dikkate alınmaya değer boyutlardadır. Tüm bu veriler ışığında Detay Fuarcılık Ltd. Şti tarafından Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde, Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Tarım il Müdürlüğü ve İlçe teşkilatları işbirliğiyle, 11.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarını gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...