“2016 Yılında Ajansımızın destekleyeceği alanlar ele alındı”

30 Kasım 2015 18:22

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, toplantısı Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde yapıldı. BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Isparta Valisi Vahdettin Özkan, “Toplantımızda; Ajansımızın önümüzdeki aylarda ilan etmeyi planladığı 2016 yılı Mali Destek Programına ilişkin desteklenecek konular, öncelikli alanlar, verilecek hibe tutarları ve oranları ile proje değerlendirme kriterleri gibi hususlar Yönetim Kurulumuz tarafından ele alınacaktır” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu, Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kasım ayı olağan toplantısını Eğirdir Valilik Konukevi’nde gerçekleştirdi. BAKA Yönetim Kurulu toplantısına; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat,  Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile ilgili birim başkaları ve il YDO koordinatörleri katıldı.

“KAMU KURUMLARI ARASINDA BAĞLAYICI BİR ZEMİN OLACAKTIR”

BAKA Yönetim Kurulu üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Özkan, Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Vali Özkan, 2016 Yılı Mali Destek Programı’nın desteklenecek öncelik alanları, bütçesi ve proje değerlendirme kriterleri gibi ilgili konuların, ajansın bölge illerinde sürdürdüğü kümelenme çalışmalarının toplantıda ele alınacağını belirtti. Isparta, Antalya ve Burdur illeri ve ilçelerinin kalkınmada yol haritası olacak sektörel öncelikleri belirleyen 2014-2023 Bölge Planı’nın önemini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “Arkadaşlarımız, bölge illerine bağlı ilçelerin yatırım izleme programlarının hazırlanması çalışmaları, ayrıca ajans destek ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Bölge planı kamu kurumları arasında bağlayıcı bir zemin olacaktır ve özellikle sektörler açısından rehber ve yönlendirici nitelik arz etmektedir. Ajanslarımızın nitelikli uzmanları kurumsal kapasitesi ve bölgemize ait sektörlerde kamu ve özel kuruluşlarında orta, uzun ve kısa vadeli takip etmemiz gereken yol haritası ne olmalı bunun cevabını da bize veriyor. Bu da iller açısından büyük bir kazanım sağlıyor. Sizlere toplantımızla ilgili olarak aktaracağım bilgiler şimdilik bunlardan ibarettir. Teşekkür ederim” diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...