Çevre yolu kavşağına sinyalizasyon şart

21 Kasım 2012 18:02

Davraz Mahallesi Çevre Yolu Komando kavşağında sinyalizasyon olmaması nedeniyle hemen hemen her hafta trafik kazası meydana geliyor.  Adeta üvey evlat muamelesi gören kavşak yapılan baskılarla yeni açıldı ancak şimdi de sinyalizasyonu yapılmadığı için büyük bir tehlikeye davetiye çıkarıyor.

ÖNCE YILLARIN KAVŞAĞI KAPATILDI

Tarım arazilerine çıkan yola kavşak yapıp; 5 köy, Davraz Kayak Merkezi ve Mahrukatçılar Sitesi gibi birçok işleve sahip yerlere giden Davraz Mahallesi Çevre Yolu Komando Kavşağı Karayolları tarafından geçtiğimiz Haziran ayında yapılan duble yol çalışmaları çerçevesinde iptal edilerek trafiğe kapatıldı.

HATA AĞUSTOS AYINDA DÜZELTİLDİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün o dönemde ‘skandal’ hatası olarak adlandırılan bu durum hakkında Karayolları Bölge Müdürü başta olmak üzere tüm kesimler duyarlı hale getirilerek söz konusu kavşakta Karayolları hatasını düzelterek, tarlalara çıkan bölümlerdeki gibi ‘oval’ şeklinde olmasa da kapattığı kavşağı ‘düz’ şekilde ulaşıma açtı.

ŞİMDİ DE SİNYALİZASYONU YOK

5 Köy, Davraz Kayak Merkezi ve Mahrukatçılar Sitesi gibi birçok işleve sahip yerlere gitmesinden dolayı büyük araç yoğunluğu yaşanan Davraz Mahallesi Çevre Yolu Komando Kavşağı’nda şimdi de sinyalizasyon yapılmadığı için kazalar meydana geliyor. En son kaza geçtiğimiz Pazar günü saat 13.00 sıralarında meydana geldi ve kazada 2 kişi ağır yaralandı. Araçlar kullanılamaz hale geldi. Bilindiği gibi daha önce de aynı kavşakta yine yaralamalı trafik kazaları meydana gelmişti.

ACİLEN SİNYALİZASYON YAPILMALI

Söz konusu kavşakta halen sinyalizasyon olmaması nedeniyle trafik seyrederken yürekler ağza geliyor. Antalya’dan gelerek ve Eğirdir’e giden veya Eğirdir ile İstanbul yolu tarafından gelip Antalya’ya giden araçların kullandığı Çevre yolu olması nedeniyle araçların süratli seyir halinde olmalarından dolayı bir çok vatandaşın tepkisine yol açıyor. Mahalle halkı bu konuda çok tedirgin. Söz konusu kavşak; Çevre yolunu Antalya istikametinden gelenler ile Eğirdir istikametinden gelenlerin kullanmasının yanı sıra; Yazısöğüt, Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar Köyleri ile Davraz Kayak Merkezi ve Komando Alayına gidip gelenler tarafından da kullanılıyor. Dolayısıyla, kavşağın trafik yükü bir hayli yoğun durumda. Bu nedenle söz konusu kavşağa ölümlü bir kaza yaşanmadan  acilen sinyalizasyon sistemi yapılması isteniyor.

 

Bu haber 2165 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...