İslamköy Dünya gündeminde

27 Kasım 2015 18:41

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 17 Haziran 2015 tarihinde vefatından sonra doğum yeri olan İslamköy’de Çalça Tepe’de toprağa verilmesinin ardından geçen 6 ayda gerek yurt dışından gerekse yurt içinden anıt mezarı  ziyaretçi akınına uğruyor.

KAFİLELER HALİNDE GELİYORLAR

İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, 1005 nüfuslu köylerine kendi araçlarıyla gelenlerin dışında günde en az 2 kafilenin geldiğini açıkladı. Şu anda İslamköy’de aşırı bir yoğunluğun bulunduğuna dikkat çeken Gökçınar, ‘’9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefatından sonra tüm illerden köyümüze ziyaretler başladı. Gelen kafileler mezara giderek dua ediyor ve müzeyi geziyorlar. Şuanda ziyaretler çok yoğun olarak devam ediyor. Her saat başı otobüs ve taksiler geliyor. Günlük yaklaşık 2000 kişi İslamköy’e bu anlamda ziyarete geliyor’’ dedi.

İSLAMKÖY MARKA OLDU

Öte yandan gelen ziyaretçilerin İslamköy’ü Demirel’in köyü olarak iyice hafızalarına kazıdıklarını ve Demirel’in vefatıyla basında İslamköy’ün adının sıkça anılmasının burayı marka yaptığını ifade eden Gökçınar, ‘’ Köyümüz artık dünya gündeminde yer almaktadır. Buda bizi mutlu ediyor’’ şeklinde konuştu.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNCE KORUNACAK

Bakanlar Kurulu’ndan çıkan karar ile şimdiye kadar Jandarma görevlileri tarafından korunmakta olan mezar, bundan sonra Isparta Valiliğinin de organize ettiği 9 özel güvenlik görevlisi tarafından korunacaktır. Yapılacak olan Türkiye’nin anıt kabirden sonra ikinci anıt mezar projesi tamamlandığı, İnşaat çalışmalarına yakında başlanacağı öğrenildi.

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...