“Ölüm, kalım savaşında değilsiniz”

21 Kasım 2015 13:52

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Oğuzata Eğitim Kurumları tarafından, 8. sınıf öğrencileri ile ailelerine yönelik TEOG Sınavı öncesinde ‘Sınava Hazırlanan Aile, Sınava Hazırlanan Öğrenci’ konulu konferans düzenlendi. Kültür Sineması’nda düzenlenen konferansın konuşmacısı İhtiyaç Akademi Genel Koordinatörü, Rehberlik Uzmanı Melih Köse oldu. Köse, öğrenci ve ailelerine TEOG sınavları öncesinde motivasyon, sınav stresi, velilerin öğrencilere yaklaşımı konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Oğuzata’nın Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın büyük destekleriyle 2010 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar 2 bin 600 öğrenciye kurs verildiğini söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, gelir durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını verdikleri kurslarla başarılı kılmak istediklerini söyledi. Kayacan, “Öğretim yılı boyunca ve sınav öncesinde öğrencilerimizi motive etmek ve başarılı kılmak için çalışıyoruz” dedi.

Ailelerin de öğrenciler kadar sınava hazırlandıklarını söyleyen konferansın konuşmacısı İhtiyaç Akademi Genel Koordinatörü, Rehberlik Uzmanı Melih Köse, ailelerin de çocuklarının eğitim hayatı için program yaptıklarını ve her şeyi çocuğuna göre ayarladığını söyleyerek, ailelerin de bu noktada sınava hazırlanmış olduğunu belirtti. Öğrencilerin ise başarılı olmak amacıyla okul, ders ve sosyal hayatına ona göre yön verdiğini kaydeden Köse, “Her çocuğumuzun gelecekten pırlanta gibi beklentileri var. Ailelerimizin de çocuğunu en iyi şekilde yetiştirme amacı var. Bir veli çocuğunu kucağına ilk aldığında onun hayatı boyunca başarılı olması temennisinde de bulunuyor. Hiç kimse kendisini kalkamayacağı bir yükün altında görmesin Sınav da aslında hayatın olağan akışının bir sürecidir. Ölüm, kalım savaşında değilsiniz. Herkesin amacı en iyi okula gitmektir, ama gidememek te hayatın sonu anlamını taşımamaktadır” dedi.

TEOG Sınavını 4 periyottan oluşan bir basketbol maçına benzeten Köse, bu periyotlardan ilkinin 25, ikincisinin 26 Kasım’daki sınavlar olduğunu ve devre arasına girileceğini, yine 3.periyodun 27, 4.periyodun da 28 Nisan olduğunu ve maçın böylelikle sonuna gelineceğini belirtti. Bu yüzden öğrencilere 25’inde yapılacak ilk sınavın başarısız geçmesi halinde dahi morallerini bozmamaları gerektiğini aktaran Köse, hemen ertesi gününde de ikincisinin ve ardından diğer sınavlarının geleceğini aktardı. Köse, “2 devre, 4 periyot halinde olan bu maratonda sakin davranmalısınız. 4.periyodun sonuna kadar sakin olarak yolumuza devam ediyoruz” diyerek öğrencilere telkinde bulundu. Köse ayrıca ‘Çalışma nedir?’, ‘Düzenli Çalışma Nasıl Olur?’ şeklindeki konulara da açıklık getirirken, düzenli ve disiplinli çalışmanın temelinin zaman olduğunu dile getirdi.

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...