Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Temeli Atıldı

21 Kasım 2015 13:47

Ülkemizin sağlık alanının nitelikli ve kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Yalvaçlı Hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesinde açılacak olan Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı.

Yerleşke alanı içerisinde inşa edilecek Yüksekokulun temel atma töreni, Yalvaç ilçe müftülüğünden Ramazan Gül’ün yaptığı dua ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yapımına büyük katkı sağlayan Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’a teşekkür ederek “Temelini attığımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Kılıçarslan Yerleşkemiz dördüncü okuluna kavuşuyor. Gelecek yıl eğitim öğretime başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı İsmail Akman ise 1992 yılında kurulan fakat hızlı gelişme gösteren SDÜ’nün Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını söyleyerek amaçlarının vatana ve millete hizmet etmek olduğunu vurguladı.

“Dünyada yapılacak en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır” diyen Yalvaç Belediye Başkan Vekili Arif Kadın Uzel ise Ülkemize katkı sağlayacak projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

MYO Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Negiz, SDÜ ailesine bir eğitim yuvası daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın mesajının okunmasının ardından Yüksekokulun temel atma törenine geçildi.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...