Şehit ailesinden Başkan Günaydın’a ziyaret

21 Kasım 2012 17:48

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in ailesi Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in annesi Güldane ve babası Selahattin Eriç’i makamında kabul eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sizler bizim onur ve şeref misafirimizsiniz. Size bir kat değil, bin kat saygı duyuyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen görüşmede konuşan şehit babası Selahattin Eriç, Başkan Günaydın’ın kendilerini en acı günlerinde yalnız bırakmadığını söyleyerek, aile adına teşekkür etti. Yaşananları ‘acı bir olay’ olarak nitelendiren şehit babası Eriç, “Dayanmak çok zor. Kimse böyle olsun istemezdi, ama takdiri ilahi bu. Bu vatana şehit verdiğim için oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Şehit oğlunun ismini dedesinden aldığını ve dedesinin de Çanakkale Savaşı’nda şehit düştüğünü söyleyen baba Selahattin Eriç, oğlu şehit düşmeden bir gün önce de torunu olduğunu ve ona da aynı ismin verildiğini söyleyerek, “Şehit oğlumun ismini şimdi torunum da taşıyor” dedi.

Oğlunun cenaze töreninde baba Eriç’in çok metanetli bir tavrı olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sizler onur ve şeref kabul ettiğimiz insanlarsınız. Bu acının arasında unutmamışsınız bizlere gelmişsiniz. Cenazede bulunmak bizlerin ana vazifesi, bizlere bir teşekkür borcunuz olamaz” dedi.

Kendilerine düşen bir görev olması halinde her zaman göreve hazır olduklarını belirten Başkan Günaydın, “Yaşadığınız acıyı hissedebiliyorum. Evlat acısı tüm acıların üzerinde. Allah sizlere sabır versin. Türk milleti ebediyetle bir zafer içerisinde insanlık alemi içerisinde yaşasın istiyoruz. Aslan gibi bir evladınız şehit düştü. Sizlere bir değil bin kat sevgi, saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1048 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...