GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ve ÖZLEMLE ANDIK

11 Kasım 2015 17:31

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 77. yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen anma programda Vali Vekili Fevzi Güneş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkan Vekili Musa Kaya tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 2 dakikalık saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi ve akabinde yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Kültürpark konferans salonundaki İyaş Selçuklu Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa geçildi.

Programda günün anlam ve önemi belirtilen konuşmalarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ve başarıları anlatıldı. Ardından Atatürk’ün hayatından, Kurtuluş Savaşı Mücadelemizden ve Cumhuriyet’imizin ilk yıllarından kesitlerin sunulduğu gösteriler yapılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

İRAN’LI ÖĞRENCİNİN ŞİİRİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Programda, 4 ay önce ailesiyle birlikte Isparta'ya yerleşen 8'inci sınıf öğrencisi İranlı Sogand Afshar, şair İlhan Demiraslan'ın Atatürk adlı şiirini İngilizce okudu. Arkadaşı 6'ncı sınıf öğrencisi Nihal Nurçetin'in Türkçe çevirisini yaptığı şiir, salondakilerden büyük alkış aldı.

ATATÜRK ŞİİRİ

Atatürk dedim iptida

Önümü ilikledim.

Nasıl söylerim öldüğünü

Atatürk'üm karşımda,

Yatmış uyumuş karlar üstüne

Kalpağı başında.

Nasıl söylerim öldüğünü

Çenesine uzanmış eli

Atatürk'üm çıkar Kocatepe'ye

Dalgın, düşünceli.

Nasıl söylerim öldüğünü

Elinde beyaz tebeşir

Geçmiş tahta başına

Atatürk'üm ders verir.

Nasıl söylerim öldüğünü

Başında yeni şapkası

Yola çıkmış yürümüş

Kalabalık arkasında

Nasıl söylerim öldüğünü nasıl

Bir ışık vurmuş yüzüne

Atatürk'üm bakıyor besbelli

Çekidüzen verelim üstümüze.

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...