Cazibe merkezi olacak

9 Kasım 2015 18:28

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılacak bölümlerle ilgili Ankara’dan onay beklenen okulun ilk yıldan 176 öğrenci sayısına ulaştığı belirtildi.

Isparta’da ara eleman sorunun çözümü için tüm partilerden milletvekilleri, Valilik, Isparta Belediyesi, iş dünyası temsilcileri ve esnafların bir araya gelerek kuruluşun da tek yürek olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde aşure etkinliği düzenlendi. Birlikteliğin eseri olan okul yine Isparta’yı her kesimi ile bir araya getirdi. Aşure günü etkinliğinde yine birlik beraberlik mesajları verildi. Okulun eksiklerinin giderilmesi için her kesimden ilgili gerekli katkıyı yapacağının sözünü verdi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı okulun bölümlerinin Ankara’dan onaylanması için milletvekillerinden, yurt yapılacak arazi tahsisi için ise Belediye Başkanı Günaydın’dan destek istedi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise okulun Isparta’daki ara eleman sorunu çözmek için kurulduğuna dikkat çekerek “Öğrencilerimizi başarılı bir şekilde mezun etmeye başladığımızda okulumuzun meyvelerini toplayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen aşure günü etkinliğine Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, Isparta Belediyesinin MHP’li Meclis üyeleri, ITSO Başkan ve Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe başkanı ve yöneticileri, çeşitli daire müdürleri, işadamları ve esnaflar katıldı. Aşure günü etkinliğinde birlik beraberlik mesajları öne çıktı. Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı aşure günün de yaptığı açıklamada “Bizim için olduğu kadar, bütün Isparta için büyük bir gurur yaşıyoruz. Burada Isparta’mızın gururu olacak bir okul Isparta’nın birlik olması ile ortaya çıkarıldı. Bugün itibari ile seçilmiş olan Isparta milletvekillerimiz ve kurulacak hükümetimizden okulumuza bugüne kadar olduğu gibi destek vermeye devam etmelerini istiyoruz” dedi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Kara Havacılık Okulu hemen yanımıza geliyor. Biz buranın ara eleman ihtiyacına cevap verebilmek için okulumuzda uçak gövde bakım bölümünün açılmasını istedik, ayrıca itfaiyecilik bölümünün kurulmasını istiyoruz. Bu noktada da sayın belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın atölye ve teknik eleman konusunda destek vereceğini söyledi. Bunun yanında motor teknolojini bölümünü de son sistem altyapıya sahip şekilde açmak istiyoruz. Bu bölümlerin açılması için Valimiz Vahdettin Özkan’ında desteği ile Ankara’ya gerekli yazılar yazıldı. Ankara’dan olumlu kararın çıkması için milletvekillerimizin desteğini bekliyoruz” diyerek açılacak bölümlerle ilgili karar sonrası okulun cazibe merkezi olacağını ifade etti.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen okulun TOBB adını taşımasının önemli olduğunu belirterek “Bugün bizim için gerçekten çok güzel bir gün. Aşure günleri birlik beraberliği sergileyen bir gündür. Bu okulda Isparta’nın birlik beraberliğinin eseridir. Bu aşure gününü esnaflarımız organize etti. Bu günde biz hem okulumuz tanıtmak ve hem de birlik beraberliğimizi pekiştirmek istedik. Bu birlik ve beraberliği devam ettirdiğimiz sürece Isparta’da başaramayacağımız bir şey yok. Bu okul eğer Ticaret Sanayi Odamızın adını taşıyorsa bu okulun ismimize layık bir eğitim seviyesine ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle okulun eğitiminin kalitesinin yüksek olması ve bölümlerinin amacına uygun şekilde oluşması için Isparta’daki tüm yetkililer büyük çaba sarfetti. Bize bu noktada büyük destek verdiler. Bize destek veren tüm kurumlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Okulun mezun vermeye başlaması ile birlikte farklı sektörlerde ortaya çıkan ara eleman sorunlarının ortadan kalkacağını söyleyen ITSO Başkanı Başdeğirmen “Biz bu okulun Isparta’yı çok farklı noktalara taşıyacak bir okul olmasını istiyoruz. Isparta’nın en önemli sorunlarından biri ara eleman sorunudur. Isparta’nın bu sorunu okulumuz da eğitim görecek öğrencilerle aşmayı hedefliyoruz. Böylece Isparta’daki sanayicimize, imalatçımızda bir destek vermek istiyoruz. Şuana kadar her şey birlik ve beraberlik içinde istendiği şekilde ilerledi. Bu noktada öğrencilerimizi başarılı bir şekilde mezun etmeye başladığımızda okulumuzun meyvelerini toplayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Okulun yurt ihtiyacını da arazi tahsis edilmesi halinde yurt yaparak çözeceklerini söyleyen Başdeğirmen “Okulumuz aslında tam olarak bitmiş değil. Biz burayı bir eğitim kampusü haline getirmek istiyoruz. ama bunun için yeterli arazimiz yok. Teknik lise öğrencilerimiz özellikle çevre il ve ilçelerden gelecek öğrencilerimiz konaklama sorunu olmasın istiyor. Biz öğrencilerimizin konaklama sorununu çözebilmek için yurt yapmak istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu yurdu yapmayı taahhüt ettik ve Belediyemizden yer talebinde bulunduk. Bu noktada Belediye Başkanımızda talebimize olumlu yanıt verdi ve arazi tahsis edeceğini söyledi. İnşallah önümüzdeki günlerde arazi tahsisi yapılırsa yurdumuzu da yapacağız. Böylece öğrencilerimiz yatılı olarak eğitim görebilecek. Bu tür okullarda öğrencilerin yatılı olarak okuması motivasyonu artıyor. Bunun yanında atölye eksiklerimizde gidermek için çalışacağız. ITSO yönetimi, meclisi ve üyeleri olarak biz okulumuz için üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.   

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı yurt ihtiyacı ile ilgili “Okulumuzun şimdi bir de yurt ihtiyacı var. Belediye Başkanımızın okulumuzun yanında bulunan araziyi yurt yapımına tahsis etmesi halinde işadamlarımız ve esnafımızla el birliği halinde yurdu da yaptığımızda bu okul sadece Isparta için değil bölge için ara eleman sorununu çözecek bir yapıya kavuşmuş olacaktır. Bu noktada bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün için okulumuzun 176 öğrencisi vardır gelecek yıllarda 240 kontenjanın tamamını dolduracağımıza inanıyoruz” dedi.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...