İİBF Sağlık Yönetimi Bölümünden Uluslararası Girişimler

21 Kasım 2012 17:32

Lisans düzeyindeki aktivitelerinden sonra, birbiri ardına açılan lisansüstü programları ile yerel ve ulusal düzeyde dikkat çeken Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF Sağlık Yönetimi Bölümü, "Bölümlerini uluslararası düzeyde etkin hale getirme" projesinin ilk uygulamasını gerçekleştirdi.

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı lisansüstü derslerinden "Sosyal Bilimlerde Araştırma Dizaynı" kapsamında King's College Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Akıncı, "Literatür-Araştırma Sorusu-Hipotez" konulu seminerini uzaktan eğitim kanalıyla ABD’den sundu. Eylül ayında Isparta’da düzenlenen 6. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan, bölümün akademik faaliyetlerine ve potansiyeline beğenilerini dile getiren Akıncı, gerek uzaktan eğitim vasıtasıyla gerekse de Isparta'ya gelerek bölümler arası işbirliğine katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını ifade etti. Akıncı, sunumunun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sağlık Yönetimi Bölümü'nün uluslararası faaliyetlerine ivme kazandırmak amacıyla King's College, Yale University gibi dünya çapındaki üniversitelerin ilgili departmanları ile temaslarda bulunmak üzere ABD’de bulunan Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Erdem de, video-konferans aracılığıyla derse katkıda bulundu.

Sosyal Bilimler Enstitüsü lisanüstü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği dersin koordinatörleri Prof. Dr. İlker H. Çarıkçı, Doç. Dr. Ramazan Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Ömer L. Antalyalı, ders kapsamında işlenen tüm konularda özel konuklarla projelerinin devam edeceğini ve önümüzdeki hafta "Anket" kitabının yazarı Prof. Dr. Türker Baş’ı konuk edeceklerini söylediler. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi, Galatasaray ve İstanbul Şehir Üniversiteleri Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Baş 23 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek “Anket” konulu seminer için SDÜ’de olacak.

 

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...