“TOKİ konutlarını yapacağız”

29 Ekim 2015 12:47

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç dün İşçi Emeklileri Derneğini ziyaret etti. Emeklilerin ilgi gösterdiği ziyarette İşçi Emeklileri Derneği Abdül Kadir Ersal emeklilerin sıkıntılarını AK Parti Milletvekili Bilgiç’e aktardı.

ENBÜYÜK SORUNUMUZ TOKİ

En büyük problemlerinin TOKİ olduğunu belirten A. Kadir Ersal,  TOKİ için pilot bölgenin Isparta olmasını talep etti. Arsal, “Emeklilerin sorunlarını biliyorsunuz. Her platformda dile getiriyorsunuz. Bunları tekrar etmeyeceğim. Ancak öncelikli sorunlarımız var. Bunları başaracağınıza inanıyoruz. Geçen hafta genel kurulumuza Sayın Başbakan katıldı. Sayın Genel Başkanımız sorunlarımızı tek tek dile getirdiğinde Sayın Başbakanımız bu sorunları çözeceğini dile getirdi. Promosyon meselesi, çalışan emeklilerimizden kesilen katkı paylarının kaldırılacağı, ilaç, katkı paylarının kaldırılacağını, İntibak Yasası konusunda söz verdiler. Ama en büyük problemimiz TOKİ. Bu projenin mimarı da sizsiniz. 7 Haziran seçimlerinde bize söz vermiştiniz. Biz sizden bu TOKİ için pilot bölgenin Isparta olmasını talep ediyoruz. Talebimiz çok. 8 bine yakın müracaat var. Halen müracaatlar devam ediyor. Bunu durduramıyoruz. Bize kongrenizde 2 bin 2500 emekliyi ev sahibi yapacağız diye beyanınız var. Bu kontenjanın artırılmasını istiyoruz. Dünyada mekan ahrette iman sözü var. Bu düsturla yola çıktık. İnşallah bunu hep birlikte başarırız” diye konuştu.

ISPARTA’NIN SESİ ANKARA’DA HAKİM

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise emeklilere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek ; “Benim sizlere hem de yönetim kurulu başkanı Kadir beye bir teşekkür borcum var. Bugün Türkiye’deki emeklilerle ilgili olarak AK Parti’nin politikalardaki gerek TOKİ, gerek promosyona bakış açısı, gerek ilaç katkı payları gerekse seyyanen 100 lira yapılacak zam olsun, bunlara baktığınızda Isparta’nın sesinin Ankara’da hâkim olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum.

BAĞKUR EMEKLİLİK ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Toplumumuzun belli katmanları içinde emeklilerimizin çok önemli ve ciddi sıkıntıları olduğunu biliyoruz. AK Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana yüzde 500 ile 1200-1300 arasında farklı emeklilik kategorilerinde çok ciddi özlük iyileştirilmesi ve bunların reel enflasyonun çok üzerinde kalmış olmasına rağmen yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Bağ kur emeklilerinin şartlarının önümüzdeki süreçte daha da iyileştirilmesi gerektiği son derece açık. Emekli olduktan sonra işyeri açanlardan yapılan yüzde 15 kesinti önümüzdeki süreçte kaldırılacaktır. Geç kalınmıştır, ama hakkınızı helal edin, bürokrasi bu noktada ikna edilmiştir ve Sayın Başbakanımız tarafından açıklanmıştır.

İLK İŞİMİZ PROMOSYON VE İNTİBAK

Türkiye’de bir başka acı gerçek var. Geçmişin süper emeklikleri, çifte emeklilikleri, erken yaşta emeklilikleri, 35 yaşındaki vatandaşlarımızın emekli edilmesi bilhassa 1990’lı yıllarda Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemini tamamen çökertmiştir. İş o hale geldi ki bugün Türkiye’de bir kişi çalışıyor 3 emekliye bakıyor hale geldi. İngiltere’de 2 çalışan bir emekliye bakıyor görüntüsü içerisinde. İngiltere bugün emeklilik yaşını 70’e çıkartacak düzenlemelerle ilgili çalışmalara başlamış durumda. Çünkü geleceğini iyi görmediği için tedbir alma çabası içerisinde. Bu yüzden böyle bir sıkıntı içerisinde belki olması gereken tüm taleplere cevap veremiyoruz. Örneğin yaş bekleyen emekli kardeşlerimizin beklentilerine bugün cevap verilemiyor ama inşallah içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik kriz 1 Kasım’dan sonra ortadan kaldırdıktan sonra onların beklentileri de cevap bulacak. İntibak’la ilgili sorun var. Hükümet kurulduktan sonra komisyonlar oluşacak. Orada görüşülecek.7 Haziran seçimlerinden sonra bir ilk olarak siyasi belirsizlik yaşandı. Hiç kimse elini taşın altına koymak istemiyor ki, bırakın taşın altına koymayı, gövdelerini, kafalarını taşın altına koyması gerekirken bu işten kaçtılar maalesef anayasal zorunluluk 1 Kasım’da seçime gidiyoruz. Bu faturayı emekli, vatandaş ödüyor. İnşallah istikrar ortaya çıktığında ilk işlerimizden bir tanesi promosyon meselesini çözmek. İntibak sorununu halletmek istiyoruz. İlaçtaki katkı payları emeklimizden kaldırılmış olacak.

MÜTHİŞ BİR ARSA RANTI VAR

Verdiğimiz sözlerden bir tanesi Isparta’da emeklimize TOKİ’den ev sahibi yapmaktı. 8 bin başvuru yapılmış. Bu da Isparta’da konut sorunu olduğunu ve dar gelirli vatandaşımızın nasıl konuta ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bunun temel problemi maalesef Isparta’nın mastır imar planını, ana imar planını yapmayan, bunu geciktiren Isparta Belediyesi’dir. Bugün aynı metrekaredeki bir konutu Antalya’da 110-120 bin liraya alabilecekken bugün Isparta’da 250-300 bin liraya alamıyorsunuz. Isparta’da müthiş bir arsa rantı var. Bunun da neden olduğu belli.

TOKİ KONUTLARINI YAPACAĞIZ

Geçen gün TOKİ’yle ilgili bize başvuru olmadı demiş. Siz hiçbir şekilde TOKİ’ye yer olmadığını değişik beyanatlarınızda ifade etmişsiniz. Şehrin yeni bir imar planını yapmamak için ayak diretiyorsunuz. Biz sizinle uğraşamayız. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan buradaki arsa üretimini de yaparız, imar planını da yaparız, emeklilerimizin 8 binine de TOKİ’deki konutlarını kavuştururuz. TOKİ’yle konuştuk, valiliğimizde devreye girdi. TOKİ tam gaz çalışıyor. Bu ne 7 Haziran ne de 1 Kasım seçimleriyle bağlantılıdır. Allah’ın izniyle burada TOKİ konutlarını yapacağız.

FATURAYI SİZ ÖDEYECEKSİNİZ

Faizler yüzde 20’ye giderse enflasyon alır başına giderse bu vatandaşımız 550 değil belki 1200 lira taksit ödemek zorunda kalacak. Nasıl ödeyecek? Ben bir anda asgari ücreti 1600 lira yapıyorum. İş aş, Haydar Baş 5 bin lira dedi ihale onda kaldı. Peki bu faturayı kim ödeyecek. Yine bu faturayı siz ödeyeceksiniz. Taksit ödemelerinizin, ilaçların fiyatları artacak, hastanelerdeki hizmetlerde düşmeler olacak, eskinin yoklukları başlayacak. Devlet kendi çalışanının ücretini ödeyemeyecek, gidecek sertifika verecek. IMF’nin kapılarında dilenecek.

7 HAZİRAN BİZİM İÇİN BİR UYARI OLMUŞTUR

Bizimde eksikliklerimiz var. Mutlaka yanlışlarımız oldu ama bunları düzeltecek olan da Ak Parti’dir. Siz bize 7 Haziran’da kendinize gelin dediniz, Allah razı olsun. 7 Haziran’dan sonra bizde kendimize geldik. 7 Haziran seçimleri bizim için önemli bir uyarı olmuştur. Biz bu uyarıyı aldık ama bunun en büyük bedelini gençler ödedi” dedi.

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...