Milletvekili Bakır’dan ‘Cumhuriyet’ mesajı

28 Ekim 2015 15:30

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Bakır’ın mesajı şöyle: “Tüm yurttaşlarımızın tarifsiz fedakarlıklar gerçekleştirerek bağımsızlığını, özgürlüğünü ve geleceğini kazanmak için girişmiş olduğu destansı mücadelenin sonucunda elde ettiğimiz en büyük kazanımdır Cumhuriyet. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, ve tabi ki bağımsızlığımız için sonuna kadar destek olmuş yurttaşlarımıza bugün bir gelecek borçluyuz.

Cumhuriyet bu nedenle özgürlük, bağımsızlık ve halkın kendi iradesine bağlı kalmak, ve buna saygı duymaktır. Emperyalist güçlerin zamanında egemenliğimizi engellemeye çalıştıkları gibi bugün de içeriden ve dışarıdan Türkiye Cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerleri ile sorunu olanlar var. Biz dün nasıl dimdik ayakta durduk isek bugün  ve yarın da Türkiye Cumhuriyeti ve kazanımları için hep birlikte ayakta kalacağız ve cumhuriyetin savunucusu olacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkesini seven, bağımsızlığa ve Atatürk devrimlerine inanan her bir yurttaşımız için gurur kaynağıdır Cumhuriyet.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘’ Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize sonsuz minnettar olduğumu belirtir, Cumhuriyetimizin her zaman savunucusu olmuş, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olan tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.  Bilinmelidir ki; Cumhuriyet her zaman bizlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir”.

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...