Genç Girişimcilere KOSGEB Destekleri Anlatıldı

27 Ekim 2015 14:50

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Meslek Yüksekokulu tarafından "Üniversite Sonrası Alternatif Bir Kariyer Önerisi Girişimcilik" konulu bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Isparta MYO Müdürü Doç. Dr. Muharrem Gürkaynak, gençlerin iş hayatına yönelik fırsatlarla tanışabileceği etkinliğin verimli geçmesini dileyerek  “Bizler sizin kıymetinizi biliyoruz, neler yapabileceğinizin farkındayız. Sizler de kendi kıymetinizin farkında olmalı, hedefiniz doğrultusunda çalışmalısınız.” dedi.

Genç MÜSİAD Başkanı Ersan Altun da Genç Müsiad’ın faaliyetleri hakkında bilgi vererek MÜSİAD bünyesinde girişimcilik eğitimi alan bireylerin farklı bölgelerde farklı sektörlerde iş yerleri açtığını belirtti ve devletin sunduğu imkânlara köprü görevi sunduklarını ifade etti.

KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım ise KOSGEB ve girişimcilik desteklerinden bahsederek girişimcilik kültürünü ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Günümüzde işsizliğin önemli bir problem olduğunu belirten Yıldırım, bu problemin çözümünde girişimciliğin en önemli faktör olduğunu dile getirdi. Ülkelerin gücünün girişimcilikle doğru orantılı olduğunun altını çizen Yıldırım “Bir ülkede ne kadar girişimci varsa o ülke o kadar güçlü olur. Ülke olarak girişimci sayımızı artırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...