“Isparta’nın sorunlarına hakimiz”

23 Ekim 2015 19:18

MHP iktidarında muhtarlık maaşlarını 1400 liraya, aza maaşlarını 150 liraya çıkartacaklarını belirten Nuhoğlu; ayrıca muhtarların İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde temsil edilmelerini sağlayacaklarını belirterek, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’ne muhtarlık binalarını zorunlu yapma şartı getireceklerini de ekledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Ahmet Ziya Nuhoğlu, dün sabah Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi. Saat 10.00’da başlayan toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve MHP İl Yönetim kurulu üyeleriyle Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı. İl dışına gideceğini söyleyerek kısa bir konuşma yapan Başkan Günaydın konuşmasında, devletin her yerde olduğu gibi Isparta’da da belediyeye yardımcı olması gerektiğini söyledi.

“MHP İKTİDARINDA MUHTARLARA 1400 TL MAAŞ”

Daha sonra bir konuşma yapan MHP 2. Sıra Milletvekili adayı A. Ziya Nuhoğlu da konuşmasında şunları söyledi; “Ülkemizde son yıllarda muhtarlık müessesisiniz kaldırılma planları yapılıyor. Ancak MHP iktidarıyla beraber kaldırma yerine daha güçlü bir yapı halinde getireceğiz. Emekli olmayan muhtarlarımız var. Muhtarlarımızın maaşlarını MHP iktidarında muhtarlık maaşlarını 1400 liraya aza maaşlarını 150’ye çıkartacağız. Bu 1400 lira net olarak ödenecek. MHP iktidarında muhtarların İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde temsil edilmelerini sağlayacağız. Ayrıca İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’ne muhtarlık binalarını zorunlu yapma şartı getireceğiz.

“BİZ ISPARTA’DA SAYIN DEMİREL’İN YAPTIĞI KAPALI SULAMA SİSTEMİNİ BİTİRİN DEDİK”

Bizim AKP milletvekillerine sorduğumuz bazı sorular vardı. Çıkıp buna cevap verdiler. Ama bizim sorduğumuz sorulara cevap vermediler. Veysel Eroğlu geldi Akdeniz GEP projesinden bahsetti. Şimdi biz soruyoruz. 8 ile yapılsın. Ama Isparta’ya ne yapılacak? Bizi Isparta’mız ilgilendiriyor. Isparta’nın şuanda 252 bin hektar sulanabilir tarım arazisi var siz kapalı sulama sistemi ile 28 bin 556 hektarını sulayabiliyorsunuz. Bu da yüzde 13’e tekamül ediyor. Bunu söylerken Sayın Süleyman Demirel’in başlattığı GAP projesi kapsamında Şanlıurfa’nın Bozavası’nın komple kapalı sulama sistemine geçildiğini, Güney Doğu’daki kapalı sulama sisteminin yüzde kaç olduğunu biliyor musunuz? Biz hiç yapılmadı demedik. Biz Isparta’da Sayın Demirel’in yaptığı kapalı sulama sistemini bitirin dedik. Kapalı sulama sistemi herkese gitsin” dedi.

Milletvekili Adayı Ziya Nuhoğlu, Isparta’nın sorunlarına hakim olduklarını ve Isparta’yı çok iyi bildiklerini belirterek, Allah nasip ederse 1 Kasım’dan sonra Isparta’ya nasıl hizmet edileceğini tek tek göstereceklerini sözlerine ekledi. 

“DAHA ÖNCE DEMİREL’İ YUHALATANLAR, ŞİMDİ DEMİREL’E SAYGISIZLIKTIR DİYORLAR”

Toplantıda son konuşmayı İl Başkanı İsa Yalçın yaptı. Başkan Yalçın da konuşmasında; “Sayın Osman Zabun diyor  ki, Sayın Demirel’in hizmetlerini görmemezlikten gelmek nankörlüktür diyor. Sayın Demirel’i rahmetle anıyorum. Gerçekten çok büyük bir devlet adamıydı. Biz bunları söylediğimiz zaman onlar Isparta meydanında Sayın Demirel’i yuhalatıyordu. Sayın 9. Cumhurbaşkanımızın yaptırdığı havalimanına iniyordu. Onun yaptırdığı duble yolları kullanıyorlardı. Onun ismini taşıyan kavşaklardan geçtiler. Onun demokrasi adına mücadele verdiği meydanda da Sayın Cumhurbaşkanımızı yuhalattılar. Şimdi çıkıyorlar Demirel’e saygısızlık, onursuzluktur, haysiyetsizliktir diyorlar. Buna yakışan cümle daha başkadır ama ben buradan söylemek istemiyorum.

Süleyman Soylu diye bir vatandaş, soylu mu, soysuz mu belli olmayan bir vatandaş konuşma yapıyor. Diyor ki; bu Devlet Bahçeli samimi değil. Meclis başkanımızı gönderdik. 2 dakika tuttu, bir çay bile imzalamadı diyor. O zaman Ramazan ayıydı. Ramazan da neyin çayını ısmarlayacak. Bunlar diyorlar ki saldırın ki milliyetçi oyları alalım. Milliyetçi oylar sizin oylarınız. Milliyetçi oylar bu memleketi sevenlerin oyları, bu vatanı satanlara yakışmaz.

“AKP DÖNEMİNDE 4 TARAFIMIZ DÜŞMANLARLA ÇEVRİLİ HALE GELDİ”

Bu seçim döneminde ilçelerimizi gezdik. Rahmetli Demirel’in 1976’da Isparta’ya su getireceğim dediğinde o zaman vatandaş dereden mi taşıyacak diye birbirine soruyormuş. Şimdi adı vahşi sulama olan açık sulama kanalları ekonomik ömrünü tamamladı ama bize göre kara trende ekonomik ömrünü tamamlamıştı. 2014 yılında kara trenimizi geri istiyoruz demiştim. Şimdi açık sulama kanalları da bitmiş, pompalar sökülmüş. 3 yıldan beri 144 bin dönümlük arazi sulanamıyor. Sulamadığı gibi kamulaştırılan araziler boş kalmış, çiftçi kimse süremiyor. Herkes perişan. 14 yıldır hikaye anlatıyor. Bunlar kime dostum dediyse yaktılar, sıra millete geldi. Bir cemaati bulunduğu mecradan aldılar birçok insanın birlikte olduğu, zaman zaman sohbet ettiği kişiler terörist oldu şimdi. Biz 3 tarafımız denizlerle çevrili ülke diye sevinirken, AKP döneminde 4 tarafımız düşmanlarla çevrili hale geldi. Kimle dostuz biz? Kimin maşası ve taşeronu olmadık?

“MHP İKTİDARINDA YERLİ TEŞVİK DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK”

Benim 2009 yılındaki yaptığım konuşmaya baktım. Türkiye’de işsizlik sorunu olmayan tek il Isparta’ydı. Türkiye’de göç vermeyen 2 ilden birisi Isparta’ydı. Şimdi en çok göç veren ikinci il, işsizlikte yüzde 18’le en çok işsizi olan şehir. Teşvik konusunda birileri çıkıyor diyor ki teşvike ne gerek var. Milletvekili adayı diyor ki teşviki getireceğiz. Bunların birbirinden haberi yok. MHP iktidarında yerli teşvik diye bir şey olmayacak. Teşvikte bakanlığın söylediği yerde olsak bile rakiplerimiz Burdur ile Afyon ilerlere gittiler. Biz daraltılmış bölge teşvikine geçeceğiz. Burdurlu hemşehrilerimiz üzülmesinler. Isparta ekonomisiyle kıyaslanacak bir il değildi, Isparta ekonomisinden faydalanan bir ildi. Şimdi umudumuzu Burdur ve Afyon’a bıraktılar. UNESCO’nun dünya tabiat varlıklarıyla ilgili bir fonu var. Türkiye’de bundan faydalanmayan tek il Isparta. Gelişmişlik düzeyinde 70’inci il, hizmet anlamında 67’inci il. Şimdi çıkıp konuşuyorlar.

“BURANIN MİLLETVEKİLLERİ BAKANLARLA KÖTÜ OLMAK İSTEMİYOR”

Dereboğazı yolu sorunu var. Onu yapmaya AKP’nin ekonomik ömrü yetmeyecek. Bir milletvekili 2015 programına alındı diyor. 2015 yıl gelecek yıl mı? AKP’nin seçim beyannamesini okudum. Diyor ki; Türkiye’de 75 ilde duble yollar yaptık tamamladık diyor. Bundan sonra yapacağız demiyor. Çıkıp vaatlerimizi yazmadık diyorlar. Ama bölge hastanesi yapılacak diye yazıyor. Neden Konya yolu, teşvik olayı, işsizlikle ilgili çözüm yolları yazılmıyor. Çünkü buranın milletvekilleri bakanlarla kötü olmak istemiyor, önümüzdeki dönem adaylıkları garanti olsun diye. Ben böyle anlıyorum.

“BÖLÜCÜLER HARİÇ HERKESE SAYGILIYIZ”

AKP’nin adayı var. Isparta’yla ilgili soru sormaya çalıştım. Biz herkese saygılıyız. Kim hariç? Bölücüler hariç. Diyor ki onları muhatap almıyoruz. Daha bugünden kendisi bizi muhatap almıyormuş. Daha 3 ay önce başka ilden milletvekili seçilen insan mecliste 39 saat çalıştı. Bu kadar çalışmış olan insanı oradan alıp neden buraya getiriyorsun” dedi.

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...