Organ Nakli Merkezi Toplantısı yapıldı

23 Ekim 2015 19:11

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Nakli Merkezinde gerçekleştirilen transplantasyon (organ nakli) konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hastane Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım yaptı. Yıldırım, Organ Nakli Merkezinin yapmış olduğu başarılı çalışmalarından bahsederek organ nakli merkezi hekimlerine teşekkür etti.

Teknolojinin geliştiği günümüzde sağlık alanında da ilerlemeler yaşandığını belirten Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, daha iyi hizmet verebilmek adına her türlü alt yapıyı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Böbrek Nakil Cerrahı Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız da başarılı nakil operasyonlarının gerçekleştirilmesine destek veren SDÜ ekibine teşekkür ederek transplantasyon ve hasta seçimi hakkında bilgiler verdi.

Daha önce Hastane bünyesinde iki böbrek bir kez de karaciğer nakli gerçekleştirildiğini belirten Karaciğer Nakil Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, operasyonların başarısından duydukları memnuniyeti dile getirerek uzak bölgelerden farklı illerden şehrimize gelen hastaların yakından takip edildiğini söyledi ve “Hayal etmek önemli. Hayallerimizi ne kadar yüksekte tutarsak başarıya o kadar hızlı ulaşabiliriz.” dedi.

Ulusal bazda transplantasyon sistemine bağlı olarak işlemlerin yapıldığını belirten Merkez Koordinatörü Mehmet Zeki Er, transplantasyon sistemi hakkında bilgiler vererek “Bu sistemin amacı, organ ve doku nakli sunan ve bu alanda çalışan kurum-kuruluşlar arasında koordinasyonu oluşturmak, organ ve dokuların bilimsel kurallara ve tıbbi etik anlayışa uygun olarak, adaletli dağıtım ile en kısa sürede en uygun hastaya ulaştırılmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Bu haber 570 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...