DP Milletvekili adayları görücüye çıktı

22 Ekim 2015 18:10

Demokrat Parti 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili adaylarını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, milletvekili adaylarının dürüstlükle, titizlikle vazifelerini ve iş adamlığını devam ettiren kişiler olduğunu belirtti.

DP Isparta milletvekili adayları, tanıtım toplantısında partililerin karşısına çıktı. DP İl ve ilçe başkanlıklarınca düzenlenen 26. dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı, Parti binasında gerçekleşti. Demokrat Parti Isparta Milletvekili Adayı Ercan Turan geçirdiği böbrek ameliyatından dolayı tanıtım törenine katılamadı.  Tanıtım toplantısında konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, milletvekili adaylarının dürüstlükle titizlikle vazifelerini ve iş adamlığını devam ettiren kişiler olduğuna değinerek, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlerin hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

“PARTİMİZİ GENÇLEŞTİRMEK GEREKİYOR”

Aday tanıtım toplantısında partisinin gençleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Demokrat Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Saygıcı “İl ve İlçe teşkilatımızın bana verdiği görevi kabul ettim. Aday adayı olarak Isparta için bu zor günde partimizi yalnız bırakmadım. Amacımız bu yolda devam etmek.  Genel Başkanımızın da söylediği gibi Isparta’da, Türkiye’de de partimizi gençleştirmek gerekiyor. Bu kapsamda da bu görev bize verildi ve bu görevi en layık bir şekilde yerine getirmek için uğraşacağımızdan küçücük bir şüpheniz olmasın. Gençler olarak bu işe atılım yapmamız istendi. Biz de elimizden geldiğince Isparta’yı ve Demokrat partiyi temsilen Isparta’da adaylığımızı ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ TERÖRLE MÜCADELEYİ BAŞARAMADI”

DP'nin 3. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Galip, Ak Parti hükümetinin terörle mücadelede başarılı olamadığını söyledi. Galip, "Türkiye zor bir seçime gidiyor. Türkiye 7 haziran seçimleri sonrası terör olaylarının arttığı bir günde iktidar zaaf içine düşmüştür. Başbakan bir gün önce söylediğini, ertesi gün unutur hale geldi. Geliştirdikleri çözüm süreci, bugün bataklığa dönüşmüştür. Ak Parti PKK ile masaya oturmuştur. Ankara'da canlı bomba patlıyor. Bunlar ardından çıkıp canlı bombaların listesinin ellerinde olduğunu söylüyor. Canlı bomba bin parçaya dönüşünce mi bu kişiler adalete teslim edilecek? Şu bir gerçek ki, Ak Parti terörle mücadeleyi başaramamıştır." diye konuştu.

İktidara gelmeleri halinde ilk önce herkes için adaleti temin edeceklerini belirten Galip, "Biz 7 Haziran seçimleri öncesinde de söylemiştik. Önceliğimiz herkes için adalet. Bizim derdimiz her şeyden önce adaleti temin etmektir. 13 yılda 12 defa eğitim müfredatı değişmiştir. Biz yeniden iktidara geldiğimizde adaletin, eğitimin ve siyasetin değişmeden Türkiye'nin değişmeyeceğini söylüyoruz. Siyasi partiler kanunu değişecek sonra da Türkiye değişecek." ifadesini kullandı.

 ‘EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI SAĞLANACAK”

Anaların ağlamadığı, şehitlere kelle denmediği bir Türkiye vaat eden Demokrat Parti 4. Sıra Milletvekili Adayı İlyas Kumalar “Ülkemizi yılmadan, çalmadan yönettik. Yine aynı azim ve kararla yöneteceğiz. Demokrat Parti Hudut’ta nöbet tutan asker ile tarlasını kuran çiftçinin de, koyununu otlatan çobanın da umududur. Ev hanımlarımızı sosyal güvenlik çatısı altına alarak emeklilik haklarına kavuşmaları sağlanacaktır” dedi.

“MİLLETİN İKTİDARINI YENİDEN HÂKİM KILMAYA GELİYORUZ”

Eğitim sistemindeki sınavları eleştiren Kumalar “Çocuklarımızın geleceklerini 3 saatlik bir sınavda hapsolmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, yoksulluğun, yolsuzluğun, eşitsizliğin, ayrımcılığın ve şiddetin olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Köyde yaşayan vatandaşlarımızı şehirde yaşayan vatandaşlarımız ile aynı standarda getirmeyi taahhüt etmiş bir hareket olarak karşınızdayız. Büyük bir iradenin sahibi olarak sağduyunun adresi olarak; sağduyu hareketi olarak vazifemizi yapmak adına yine milletimizin önündeyiz. Türkiye’de her nerede taş üstüne taş konmuş ise orada bizim harcımız mutlaka vardır. 

Yıllardır kendi güvenliklerini memleketin ve milletin güvenliğinden önde görenler konuşulacak bir güvenlik bırakmamıştır. Tek bir partinin, kişinin, zümrenin baskıcı anlayışına karşı 69 sene evvel ‘’Millet’’ diyerek yola çıkan Demokrat Parti; bugün, tek bir kişinin şahsi hülya ve ihtiraslarına ve muhalefet zırhına bürünmüş siyasal partilerin çözümsüzlük üreten, milleti kendilerine mahkum hissettiren tavrına karşı; ‘’mahkum değilsin.’’ ‘’Başka bir Türkiye mümkün demektir. ‘’ Milletin iktidarını yeniden hâkim kılmaya geliyoruz. Özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, adalete erişmek için sandığa yüreğini koy Isparta’m” diye konuştu.

“TÜRKİYE'Yİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ”

Milletvekili adaylarının konuşmasının ardından söz alan Demokrat Parti Merkez ilçe Başkanı Selçuk Özkan, " 1 Kasım, bugün Türkiye’nin “karaya oturmasına sebep” siyasi kadrolardan liyakatten uzak ve tecrübesiz mürettebatından “arınacağı” 69 yıllık tecrübesi ile daha önce defalarca Türkiye’ ye doğru yollar tayin etmiş Demokrat Parti kadrolarının millet ile birlikte dümene geçeceği Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine taşıyacağı gündür. 1 Kasım Türkiye’nin yeni nesil Demokrat parti ile diğer biz demokratların ortaya koyacağı yeni nesil siyasetle tanışacağı gündür. O halde yeniden “YETER” diyerek siz vatandaşlarımızla birlikte bu büyük seminin demokrasiye adalet ve zenginliğe giden rotasında vira bismillah" ifadesini kullandı.

Bu haber 899 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...