Talha Uğurluel’den Muhteşem Konferans

22 Ekim 2015 17:56

Araştırmacı – Yazar Talha UĞURLUEL  Uluborlu kapalı düğün salonunda “Bir Selçuklu Şehri Uluborlu, Anadolu Selçukluları ve Anadolu’nun Fetih Serüveni” konulu konferansa katıldı.

Uluborlu Belediye Başkanlığı ve Selahattin Karasoy Meslek Yüksek Okulu’nun ortak çalışması üzerine tertip edilen konferansa Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi oldu.

Saat 20:00’da kapalı belediye düğün salonunda başlayan konferansın konuşmacısı ünlü araştırmacı – yazar Talha UĞURLUEL, Anadolu’nun fetih serüvenini ve Anadolu Selçuklularının tarihçesini hazırlamış olduğu slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Anlatımlarında Uluborlu’nun da önemli bir Selçuklu Şehri olduğundan bahseden Talha UĞURLUEL eski kasabada bulunan tarihi değerlerin korunması gerektiğine değinerek gittiği her yerde Uluborlu’nun tarihi değerlerini anlatacağını belirtti. Tarihi eserlerin restore edilerek kaybolup gitmesini önlemek amacıyla hem de tarih turizmi açısından eserlerin önemini anlatan araştırmacı-yazar bu eserlerin aslına uygun olarak ayağa kaldırılması halinde ilçemizde “Selçukluyu Adımlıyoruz” adı altında turlar düzenlenebileceğini belirtti.

Yaklaşık iki saat süren konferansın sonunda Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ konferansa katılan Araştırmacı – Yazar Talha UĞURLUEL’e günün anısına plaket takdim etti. 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...