Gökyüzünün Yarısı Projesi başarıyla tamamlandı

20 Kasım 2012 19:13

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Çünür Mahalleli bayanlar ile SDÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen Gökyüzünün Yarısı Projesi geçtiğimiz hafta tamamlandı. Proje sonunda IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol ve katılımcı bayanlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları 1 ve 2. Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen, “Gökyüzünün Yarısı” adlı proje sona erdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu tarafından hazırlanan projeyle birlikte, ‘Toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturmayı, kadına yönelik aile içi şiddetin suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğunu hatırlatmayı, kadınların toplumda sırf  ‘kadın’ olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamak ile kadının bir birey olarak toplumsal yaşamda etkin rol alabilmesini sağlamak’ amaçlarıyla bir dizi faaliyetlerde bulundu.

Hemen herkesin, AB Gençlik Programlarından haberdar olmasının sağlanması ve bu sayede gençlerin sosyal sorunlara karşı duyarlılıklarının geliştirilmesinin de öne çıktığı çalışmalar kapsamında, grup üyeleri tarafından 98 gün boyunca kadınlara yönelik çeşitli faaliyetler yapıldı.

Proje çalışmaları çerçevesinde, kadınların sosyal, hukuksal ve kültürel alanda gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinliklere katıldığı ifade edilirken, faaliyet fotoğrafları geçtiğimiz hafta IYAŞ girişinde sergilendi.

Konuyla ilgili IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve IYAŞ ekibine teşekkür eden Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu Üyesi öğrenciler, katılımcı bayanlar ile destekçilere verilen teşekkür belgelerinin takdimi ile faaliyetlerini tamamladı.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...