Isparta İl Jandarma Komutanlığı Kültürel Varlıklarımıza Sahip Çıkıyor

21 Ekim 2015 14:34

Isparta il Jandarma Komutanlığı Kültürel varlıkları daha etkin koruyabilmek için her yıl yeni katılan personele bölgenin özellikleri göz önünde bulundurularak;  Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ve kaçakçılığının önlenmesi, izinsiz kazı yapılması ile daha etkin mücadele konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Isparta Jandarma Komutanlığının son dört yıldır düzenlediği kültür varlığı kaçakçılığı ile ilgili seminerlerin kurumlararası işbirliği ve oluşturduğu sinerji açısından oldukça büyük bir değer ve önem taşıdığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Hepinizin bildiği gibi bilimsel amaç ve yöntemlerden uzak, sadece maddi kazanç düşünülerek,  üzerinden kişisel çıkar sağlanması kanunlarımızda “eski eser kaçakçılığı” olarak tanımlanmış ve eski eser kaçakçılığı yapanların cezalandırılmaları öngörülmüştür.

Geçmişe ait her şey bizim milli değerimiz ve varlığımızdır. Buna sahip çıkmak elbette sadece jandarmanın, polisin ya da müze görevlilerin yapacağı bir şey değildir. Milli değerine sahip çıkmak bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın görevidir. Bizim kurumlar olarak görevimiz bunları yapanları engellemek olmakla beraber asıl görevimiz toplumda tarihi eserin değeri konusunda bilinç yaratmaktır.” denildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle İl Jandarma Komutanlığı kentin Kültür Varlıklarını korumak ve personeli bu konuda bilinçlendirmek için işbirliği yapıyor. Kültürel varlıkları daha etkin koruyabilmek için il Jandarma Komutanlığına her yıl yeni katılan personele bölgenin özellikleri göz önünde bulundurularak;  Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ve kaçakçılığının önlenmesi, izinsiz kazı yapılması ile daha etkin mücadele konusunda seminer veriliyor. Bu kapsamda 14-15-16 Ekim 2015 tarihleri arasında Isparta İl Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda düzenlenen seminerde Isparta Müze Müdürlüğü’nden Müze Müdürü Mustafa AKASLAN, Uzman Özgür PERÇİN,  Arkeolog Seher HOŞGÖR, Müze Araştırmacısı Murat AK ve Yalvaç Müze Müdürlüğü’nden Müze Müdürü Özgür ÇOMAK, Arkeolog Halil OĞUZ tarafından bilgiler verildi.

Bu haber 860 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...