SDÜ Tıp Fakültesi Uluslararası Misafirlerini Ağırlıyor

21 Ekim 2015 14:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ve Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Laboratuvarları NÖROBAM, Cezayir’in Annaba Üniversitesi ve Kamerun Dschang Üniversitesinden ülkemize gelen iki doktora öğrencisini ağırlıyor.       

Bilimsel temaslarda bulunmak amacıyla aldığı araştırma bursuyla bir haftalığına SDÜ NÖROBAM’a gelen Cezayir Annaba Üniversitesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zine Kechrid, sinir hücrelerinde hücre ölümü (apoptozis) ve stres analizlerinin nasıl yapılması gerektiği konularında bilgiler alacak. İngiltere’de doktora yapan Prof. Zine, SDÜ NÖROBAM ve Biyofizik Anabilim Dalı laboratuvarlarının İngiltere’deki birçok laboratuvardan daha iyi olduğunu ifade ederek kendi imkanlarıyla her yıl bir lisansüstü öğrenciyi SDÜ’ye yönlendirmek istediğini belirtti.

Kamerun Dschang Üniversitesinden TÜBİTAK bursu kazanarak ülkemize gelen Doktora Öğrencisi Deeh Defo Patrick Brice de Eylül 2016 yılına kadar erkek üreme sitemleri üzerinde kendi ülkesinden getirdiği bitki özütlerinin etkisini araştıracak. İlk defa Türkiye’ye geldiğini söyleyen Brice, SDÜ’nün alt yapısı ve NÖROBAM imkânlarının beklentilerinin üstünde olduğunu ifade etti.

NÖROBAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu da bu bilimsel ziyaret aktivelerinin 2016 yılında daha da artacağını dile getirdi.

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...