“GAP gibi Akdeniz´de de GEP Yapılacak”

20 Ekim 2015 19:17

Bakan Eroğlu: Akdeniz'de GEP Yapılacak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güneydoğu'daki GAP gibi Akdeniz Bölgesi için de kısa adı "Akdeniz GEP" olan Akdeniz Gelişim Projesi hazırladıklarını belirterek, 5 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında 37 milyar TL harcanacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma töreni için Isparta'ya geldi. Isparta'da ilk olarak Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra genel müdürleriyle birlikte Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları doğrultusunda Akdeniz Bölgesi için çok büyük bir proje hazırladıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, "Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında burada 3 bin 725 tesis yapılacak. 37 milyar TL harcanacak. 2019 yılına kadar sürecek bir proje. 5 yılda yapılacak büyük bir program. Bunu Başbakanımız bize talimat vermişti. GAP modeli bir çalışma istemişti. 6 aylık çalışma neticesinde nereye ne yapılacak bunları belirledik. 2019 yılına kadar 266 baraj ve gölet, 440 sulama tesisi, 32 içme suyu tesisi, 850 dere ıslahı tesisi, 1299 köprü ağaçlandırma gibi yatırımlar yapılacak" dedi.

Bakan Eroğlu, Isparta'ya hiçbir zaman eli boş gelmediklerini belirterek, "Buraya gelirken Afyonkarahisar'dan kaymaklı lokum getirecek halim yoktu. Buraya heybem dolu yatırımlarla geldim. Buraya 60 müjde verdim daha önce. Birçoğu yapıldı. Bu kez de 16 müjdeyle geldik. 60 artı 16 toplamda 76 müjdeyle geldim. Isparta tarihinde bu görülmemiş rakamdır. Bu sefer gelen yatırım miktarı 142 milyon lira. 1.5 yılda 76 müjde ve toplamda yarım katrilyondan fazla yatırımla buraya gelmişiz. Dere ıslahları, baraj inşaatları, taşkın koruma tesislerinin temelini atacağız. Yine bu yıl 12 bin 500 dekarda ağaçlandırma çalışması yapacağız. Yaptıklarımız ortada. Şunu samimiyetle görelim. Bizim son 12 yılda yaptıklarımızla diğerlerini mukayese edin. Isparta'ya geçen sene 6 milyarlık yatırım yapmışız" diye konuştu.

ISPARTA’DA DOĞRU DÜRÜST HASTANELER BİLE YOKTU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasında “Isparta merkezde dereler dahi ıslah edilmemişti. Göletler yoktu. Yollar yoktu. Doğru dürüst hastaneler yoktu. Bunları hep biz yaptık. Bunları görmek lazım” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, 2016 yılının bakanlık yatırımları açısından şahlanış yılı olacağını ifade ederek “1 Kasım’da yeniden tek başına istikrar sağlanırsa, yatırımlarımız inşallah şahlanacak” dedi.

Bakan Eroğlu, Valilikteki programının ardından Darıderesi 2 Baraj şantiyesine toplu açılış ve temel atma törenine geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları doğrultusunda Akdeniz Bölgesi için çok büyük bir proje hazırladıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Akdeniz Gelişim Projesi. (AKDENİZ GEP) Proje kapsamında burada 3725 tesis yapılacak. 37 milyar tl harcanacak. 2019 yılına kadar sürecek bir proje. 5 yılda yapılacak büyük bir program. Bunu Başbakanımız bize talimat vermişti. GAP modeli bir çalışma istemişti. Akdeniz Bölgesinde adaya kadar olan 8 ilde proje hazırlayın diye talimat vermişti. 6 aylık bir çalışma neticesinde nereye ne yapılacak bunları belirledik. 2019 yılına kadar 266 baraj ve gölet 440 sulama tesisi, 32 içme suyu tesisi, 850 dere ıslahı tesisi, 1299 adet köprü ağaçlandırma gibi yatırımlar yapılacak” dedi.

PROGRAMINI YARIDA KESTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta ziyaretini yarıda kesmek zorunda kaldı. Programa göre öğleden sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek olan ve burada partililerle 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapması beklenen Bakan Eroğlu, Valilik ziyareti, basın toplantısı ve toplu açılış-temel atma töreninin ardından memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde Tunceli-Erzincan karayolunun 35'inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında dün teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Afyonkarahisarlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek'in cenazesine katılmak üzere saat 12:00 sularında Isparta'dan ayrıldı.

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...