Miniklere sağlıklı beslenme bilinci aşılanıyor

19 Ekim 2015 16:58

İlkokul ve okul öncesi dönemindeki çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesi amacıyla hazırlanan “Bal, Süt, Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz (115B052)” projesi başladı. TÜBİTAK 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen projede, Isparta Yedişehitler, Çünür TOKİ İlköğretim Okulları ve SDÜ Kreşinden gelen öğrencilere, sağlıklı beslenmenin temeli olan bal, süt, yumurta gibi gıdalar anlatılarak onların bu gıdaları ve bu gıdalardan elde edilen ürünleri kullanma bilicinin arttırılması amaçlanıyor.

Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Hayvancılık Uygulama Çiftliği’nde gerçekleştirilen proje açılış etkinliğinde, proje yürütücüsü Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Yılmaz, günümüzde çocukların doğadan uzak yaşadıklarına dikkat çekerek “Çocuklar doğayı, kitaplardan, televizyondan, bilgisayardan öğreniyor. Bu bilgiler, çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlayan gıdaları tanıma konusunda yeterli değildir. Çocuklar, bal, süt, yumurtanın nasıl oluştuğunu bilmiyorlar. Eğitimin insan hayatındaki yeri okul öncesinde oldukça önemlidir. Bu dönemde kazanılan alışkanlıklar hayat boyunca devam eder. Biz projemizde sağlıklı besinlerin nasıl elde edildiği bilimsel bilgilerle öğretmek amaçlanmıştır.” dedi.

Yılmaz, dört gün boyunca 120 öğrencinin, toprak, bitki, arı, bal, inek, süt, tavuk, yumurta, atık, diş vb. farklı konularda gözlem ve uygulamalar yapacağını belirtti.

Konuşmasına öğrencileri kurumsal nitelikli projelerle buluşturan SDÜ akademisyenlerine teşekkür ederek başlayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım ise temel eğitim felsefelerinin yaşayarak öğrenme modeline odaklı olması gerektiğini söyleyerek bu tarz projelere önem verdiklerini ve her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından proje kapsamında yapılan bilimsel aktivitelere geçildi.

 

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...