“İlkemiz her partiye eşit mesafede olmak”

16 Ekim 2015 16:19

CHP İl Başkanı Demirkol’u ziyaret eden Oy ve Ötesi Derneği Bölge Sorumlusu Kerem Avcıergun, Isparta’da 7 Haziran seçimlerinde 35 okulda 120 gönüllünün sandığa koruma amacıyla görev aldığını,  1 Kasım’da da yine Isparta’daki gönüllülerin oyların doğru sayılabilmesi için görev alacağını belirterek, “Oylar yanlış yazıldığında tüm Türkiye’de yüzde 1 etkilenebiliyor”  diye oyların doğru şekilde sayılabilmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’de sandıklara gönüllü olarak sahip çıkma hareketi olan Oy ve Ötesi Derneği 1 Kasım seçimleri için kolları sıvadı. Oy ve Ötesi Derneği 7. Bölge Sorumlusu Kerem Avcıergun ve Doğa Som, dün CHP İl Başkanı Senayi Demirkol’u ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

46 İLDE GÖNÜLLÜLERİMİZ VAR

Oy ve Ötesi’nin herhangi bir partiye üye olmayan, sivil inisiyatifi demokratik süreçlerde kullanma ve bir katma değer sağlamak adına çıkan bir oluşum olduğunu belirten Avcıergun, “İstanbul’da 33 bin sandık var. Aralık’tan Mart ayına kadar 33 bin sandığın 26 bin 500’üne müşahit gönderdik. Gönüllüleri eğittik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dernek olduk. Çünkü amacımız denetlenebilir olmaktı. İlkemiz her partiye eşit mesafede olmak. Bizler demokratik seçim ortamında her noktada gönüllüler dahil olmak istediklerinde seçim sürecini onlara anlatıyor, geçerli, geçersiz oy nedir gibi eğitimler veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 İl’e çıktık. 7 Haziran seçimlerinde de 46 İl’e çıktık. Bunlardan bir tanesi de Isparta. Burada gönüllüler bulduk. Partileri ziyaret ediyor ve her partiden müşahit kartı rica ediyoruz. Bu seçimde de 46 ilde gönüllülerimizle birlikte süreç nasıl işliyor, kanunlara uyuluyor mu diye bunlara bakacağız.

55 BİN ÜYE

Türkiye genelinde 55 bin gönüllü üyemiz var. Isparta’da 7 Haziran seçimlerinde 35 okulda 120 gönüllü arkadaşımız görev yaptı. 1 Kasım’da da yine Isparta’da arkadaşlarımız oyların doğru sayılabilmesi için görev alacaklar” şeklinde konuştu.

OYLAR YANLIŞ YAZILDIĞINDA TÜM TÜRKİYE’DE YÜZDE 1 ETKİLENEBİLİYOR

Doğa Som da oyların doğru şekilde sayılabilmesinin önemine vurgu yaptı. Bir oyun bile seçimlerde çok önemli olduğunun altını çizen Som, “Oylar yanlış yazıldığında tüm Türkiye’de yüzde 1 etkilenebiliyor. Amasya gibi illerde 340 oyla milletvekili değişebiliyor. Bu açıdan oyların önemi büyük” şeklinde konuştu.

KİMSENİN OYUN ÇALINMASIN

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol da “Biz parti olarak her sandığımıza bir görevli yazıyoruz. Sandık bölgelerine bol miktarda müşahit, o sandığın bulunduğu okul çevrelerine çevre sorumluları tayin ediyoruz. Kimsenin oyu çalınmasın. Sandıktan ne çıkıyorsa herkes buna katlansın. Biz sizlere her türlü yardıma hazırız. Adaletli bir seçim olsun istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...