“Ülke zenginleşiyor emekliler fakirleşiyor”

16 Ekim 2015 16:03

Emekliler Derneği’ni ziyaret eden SP Milletvekili Adayı Cevat Gençay, ülke zenginleştikçe emeklinin fakirleştiğini belirtti. Gençay, “Onların maaşı bin bin, sizin ki yüzde 3 artıyor. Bunları göre göre tekrar onlara oy verirseniz, ahrette yanlışlara ortak olarak hesap verirsiniz” dedi.

Saadet Partisi(SP) Milletvekili Adayı Cevat Gençay, seçim çalışmaları kapsamında dün Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve üyelerini ziyaret etti. Emeklilerin sorunlarını dinleyen Gençay, Meclis’teki partilere yüklenerek, çözüm noktasında yapacaklarını anlattı.

Buluşmada ilk olarak Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konuştu. Terör olaylarını ve Ankara’daki saldırıyı kınadıklarını belirten Ersal, “Bu saldırılar ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yöneliktir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu nedenle tüm siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyarak birleşmeleri gerekmektedir. Biz emekliler yaşımız ilerlemiş de bu ülkenin birlik ve beraberliği için her göreve hazırdır” dedi.

Öte yandan Gençay’ın da dernek üyesi olarak emeklilerin sorunlarını bildiğini belirten Ersal, şunları söyledi: “2000 sonrası emeklilerimiz intibaktan faydalanamadı. Ayrıca promosyon olaylarımız var. Bunun da çözülmesini istiyoruz. promosyonun devletle ilgili yok. Bankaların vereceği bir ücrettir. Hastanelerde kesilen katkı paylarının kaldırılması için mücadele vermekteyiz. Emekliyi en çok üzen şey yüzdelik zamlar verilmesidir. Biz seyyanen zam almak istiyoruz. Gölcük depreminde bir kanun geçirdiler. Bizi TÜFE’ye bağladılar. Bu TÜFE bizim sırtımızda bir küfe. Bu küfeden kurtarılmamızı istiyoruz. Yüzdelik zamlar emeklilerimiz arasındaki farkı gittikçe artmaktadır.”

SP Milletvekili Adayı Cevat Gençay da konuşmasının tamamında meclisteki partilere yüklendi. AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, emeklinin aldığı zamların ortada olduğunu söyledi. Ülkenin zenginleştiğinin söylendiğine dikkat çeken Gençay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke zenginleşiyor diyorlar amma siz fakirleşiyorsunuz. Siz fakirleştikçe de bunlara oy veriyorsunuz. Vermeyin. Bir ders verin. Adaylara bakın, adaylardan tercih yapın. Ülke zenginleşiyor emekliler fakirleşiyor.

Türkiye’de 2 emekli türü var. Birincisi vekil emekliler ikincisi asil emekliler. Asil emekliler kim? Sizsiniz. Ama vekil emekliler yukarıda. Vekil emeklilerin maaşı Cumhurbaşkanlığı maaşına endeksi. Onlar bin bin zam alırlar, siz lira lira zam alırsınız. Onların maaşı bin bin artar sizin ki yüzde 3 artar. Ama bu tabloya da izin veren sizsiniz. Buraya geliyorlar her seçimde söylediklerini tekrar ediyorlar sizden oy alıp gidiyorlar. Sizden oy aldıkları halde size hizmet etmiyorlar. Asil emekliler 25-30 yıl çalışıp, alın teriyle prim ödüyor. Vekil emekliler 3 ay vekillik yapar, şimdi yasa çıkardılar, 4 yıl en yüksek dereceden meclis parayı öder emekli olurlar. Vekil emeklilerin parasını meclis ödüyor. O para bizden çıkıyor. Buna izin veriyorsunuz.

Asil emekliler yani siz hastaneye gittiğinizde sizden para kesilir. Ama vekil emekliler dünyanın her yerinde ücretsiz kendileri ve aileleri tedavi olabilirler.  Siz bunlara razıysanız tekrar bunlara oy verin. Buraya gelen partiler size burada güzel edebiyat yapıyorlar. Hepsi bu kanunlara oy verdiler. Onu neden sormuyorsunuz? Buraya gelen vekillere nasıl oy veriyorsanız hesabını da sorun. Biz geliyorsak bize de sorun.

Bizim vaatlerimiz yine yaptığımız şeyler. Hayali bir şey söylemiyoruz. Refah Yol döneminde yaptığımızı yapacağız. Emeklinin maaşı açlık sınırının üstünde olacak. Mezarda emekliliği kapatacağız. Bunlara oy verdiğiniz zaman çocuklarınızın geleceğini de mahvediyorsunuz. 65 yaşında adamı kim çalıştırır. Ama çocuklarınız bu hayatı yaşayacak. Emeklilik yaşını erkeklerde 30 yıl prim, kadınlarda 25 yıl yıl prim durumuna çekeceğiz. Emeklilerimize yüzde 50 zam vereceğiz. İntibak sorunu çözülecek. Ülkenin büyüdüğü ekonomiden emeklilere pay ayrılacak. Daha önce yaptık. Enflasyon ne kadarsa maaş artışı o kadar dedik.

Yanlışları göre göre tekrar onlara oy verirseniz yarın ahret var. Edebi hayat. Orada bu yanlışlara ortak olarak hesap verirsiniz. Bizim görevimiz söylemek yapmak sizin işiniz.”

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...