“Misafirlerimiz için Konaklama Tesisi sıkıntısı çekiyoruz”

14 Ekim 2015 19:12

9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in İslamköy’deki anıt mezarı ziyaretçi akınına uğruyor. Bu nedenle İslamköy’de misafirleri ağırlayacak konut ve restoranların olmamasının en büyük eksiklik olduğunu belirten Muhtar Hakkı Gökçınar, Vali Vahdettin Özkan ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in bu konuda destek vereceklerini ifade etti.

9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in doğum yeri olan İslamköy’deki Anıt Mezarına ziyaretçi akını devam ediyor. Merhum Demirel’in kabrine şehir dışından tatil günleri 1000, hafta içinde ise 500-800 arasında ziyaretçi geldiğini belirten İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, en büyük eksikliklerini gelen misafirleri ağırlayacak tesis  ve restoranların olmaması olarak ifade etti.

Muhtar Gökçınar ayrıca, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı Şevket Demirel Kampüsü kurulması için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi; “ Çalcatepedeki Süleyman Demirel Anıt Mezarı için 8-10 proje tespit edilmiştir. Merhum Cumhurbaşkanımızın kardeşi Şevket Demirel bu projeler üzerinde görüşüyor. Bu projelerden birinin hayata geçirilmesi için titiz bir şekilde çalışılıyor. Süleyman Demirel’in kabrine şehir dışından tatil günleri 1000, hafta içinde ise 500-800 arasında vatandaş gelmektedir. Gelen ziyaretçiler önce rahmetli Süleyman Demirel’in  50 yıllık siyasi hayatında almış olduğu hediyelerin sergilendiği demokrasi müzesini ziyaret ediyorlar, ondan sonra ise anıt mezara gidiyorlar. Bizim en büyük eksikliğimiz gelen misafirleri ağırlayacak konut ve restoranlarımızın olmaması, bunun için Isparta Valimiz sayın Vahdettin Özkan ve milletvekilimiz Süreyya Sadi bilgiç bu hususta destek vereceklerini beyan etmeleri islamköy olarak bizi sevindirmiştir. İslamköy artık bir turizm köyü oldu, burada yarın Türkiye’nin ikinci anıt kabrinin yapılmasıyla gerek Türkiye gerekse yurt dışından birçok ziyaretçi gelecek. İslamköy artık Türkiye’nin turizm köyü oldu.” 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...