Yalvaç’ın altyapısı sil baştan

12 Ekim 2015 18:53

Yalvaç’ın en büyük sorunları arasında yer alan altyapı sorununa İlçe Belediyesi neşter vuruyor. İller Bankasının da desteğiyle ilçedeki 27 mahallenin 25’inin altyapısı sil baştan yapılacak.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, “Önümüzdeki 60 yıl altyapının sorunsuz olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Göreve geldiklerinde ilçenin ekonomik ömrünü tamamladığını tespit ettiklerini ifade eden Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İller Bankası'nın desteğiyle 27 mahallenin 25 inde altyapıyı yenileyeceklerini söyledi.

Tütüncü, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yer altında su, kanalizasyon ve özellikle yağmur suyundaki bütün sıkıntılardan dolayı gerekli bir altyapı etüt çalışması yaptık. Bu çalışma sonucunda bize söylenin ekonomik ömürnüü tamamladığı ki, aşağı yukarı göreve geldiğimiz 18 ay boyunca kanalizasyon ya da su patlağı sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldık. Bu bizim için hem büyük bir zaman kaybı hem de enerji kaybı oldu. Birçok işimizin aksamasına sebep oldu.

Etüt çalışmalarını bitirdik. İller Bankası özveriyle çalışarak herhalde proje aşamasına geçecek. 25 mahallemizin 25'inde su, kanalizasyonu sıfırdan ve ayrıca yağmur suyunu direkt kanalizasyona değil başka türlü giderini sağlayarak çay yatağına vermek suretiyle alt yapı çalışmasına girip 50-60 yıl boyunca Yalvaç'ın altyapı problemini çözeceğiz." diye konuştu.

Asfaltlama çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü, ancak doğalgaz çalışmasının tamamen bitmesinin ardından tüm ilçeyi asfaltlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yalvaç'ta doğalgaz çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını ve bu nedenle asfalta ihtiyaç duyulan alanların şimdilik bekletileceğini söyleyen Tütüncü, "Üzerinde bulunduğumuz alanda toprak yol, dağı tepeyi aşar gibi turizm lisesine ulaşılabiliyordu. Geçen sene burayı yaklaşık 4 metre tesviye yaparak, indirerek öncelikle yolun oturmasını ve bu senede asfaltını yaptık.

Birçok yerde de asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Yalnız ihtiyaç olan yerlerde de şunu düşünmekteyiz; İlçemize doğalgazın geleceğini de düşünerekten her iki çalışmayı da bir arada eş zamanlı götürebilmek amacıyla şimdilik bekliyoruz. Sadece altyapıyı tamamladığımız yerlerde asfaltlamayı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...