“Müdürlük görevlendirmesinde aynı anlayış devam etmektedir”

9 Ekim 2015 18:41

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, yönetici atama yönetmeliği ile ilgili değerlendirmede bulundu. Milli Eğitim Bakanlığından yönetici görevlendirmelerinin yazılı sınavla yapılmasına yönelik taleplerinin sadece müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmesinde yerine geldiğini belirterek, müdürlük görevlendirmesinde ise hala aynı anlayışın devam ettiğini aktardı.

Balaban’ın açıklaması şöyle: “Yeni yönetici görevlendirme yönetmeliği  6 Ekim'de Resmi Gazetede yayınlandı.

Türk Eğitim-Sen olarak biz, Milli Eğitim Bakanlığından yönetici görevlendirmelerinin yazılı sınavla yapılmasını istedik.

Bu isteğimiz müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmesinde yerine gelmiştir. Artık müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirmeler sadece yazılı sınav ve puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Ancak müdürlük görevlendirmesinde aynı anlayış devam etmektedir. Müdürlük görevlendirmesi ek 1 değerlendirmesi ve sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktır. MEB'in yaşanan onca rezalete rağmen müdürlük görevlendirmesinde yazılı yerine, mülakatta ısrar etmesi, aynı rezaletin sürmesinden yana olduğunu göstermektedir.

Seçim bildirgesine ayrımcılık olmayacak maddesini koyan AKP'de, bu yönetmelikle anlayış değişikliği olmadığı çok açıktır.

Kamuda torpili önceleyen, benden olmayana, teslim olmayana hayat hakkı tanımam anlayışı bu yönetmelikle yine sürecektir.

Halbuki AKP, en azından seçim öncesi bir anlayış değişikliği içerisine gireceğini gösterebilir ve tüm çalışanları kucaklıyorum mesajı verebilirdi. Ancak AKP'yi saran benim adamım olmalı hastalığı bu yönetmelikle de devam ettirilmiştir.

Müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığına yazılı sınav getirilmesi ise, sendikamızın kazandığı İİDK kararı sonucu olmuştur.

Yani, yönetmelik, müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmesi yönünden iyi, müdürlük görevlendirmesi yönün-den kötü ve kabul edilemezdir. 4 yıllık görev süresi ise aynen devam etmektedir.

Bu yönetmelik her yönüyle objektif bir yönetmelik olana kadar mücadelemiz her zeminde sürecektir”.

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...