Emekliler en az %50 seyyanen zam bekliyor

8 Ekim 2015 19:21

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal emeklilere seçim için verilen vaatleri değerlendirerek, emeklilerin beklentilerini sıraladı. Seçim sürecinde verilen vaatlerin sevindirici olmasına rağmen yeterli olmadığını belirten Ersal, “Biz emekliler olarak seçim sonrası kurulacak hükümetten iyileştirme olarak %50 bir seyyanen zam bekliyoruz” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal AK Parti seçim beyannamesinde yer alan vaatleri değerlendirdi. Ersal açıklamasında “Sayın Başbakanımız seçim beyannamesini açıkladı. Bizde emeklilerle ilgili kısımları dikkatlice izledik. Açıklamasında daha önce verilen 100 TL seyyanen zamma artı olarak 100 TL daha zam verileceğini söyledi. Buda ayda senede 1200 TL yapıyor. Ayrıca daha önce emekli ve dar gelirlileri konut sahibi yapmak için söylediği aylık 250 TL bedelle 20 yıl vadeli TOKİ vaatlerini de seçim beyannamesinde tekrar etti. Buda emeklimiz için sevindirici bir haber. En azından emeklilerimiz son yıllarını kendi evlerinde geçirebilirler. Buna ek olarak çalışan emeklilerden kesilen sosyal destekleme primini de kaldıracaklarını söyledi. Daha önce %15’den %10’a indirilen sosyal destekleme priminin de kalkacak olması artıca sevindirici bir gelişme bizim açımızdan. Sosyal destekleme primine karşı biz zaten yıllardır mücadele veriyorduk. Şimdiye kadar kesilen sosyal destekleme primlerinin geri ödenmesi içinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Vaatlerin yanı sıra emeklilerin beklentilerini de açıklayan Ersal “Verilen bu vaatler seçim meydanlarında verilen vaatlerdir. Seçimi kazanırlarsa bu hakları vereceklerdir. Biz verilecek 100 TL seyyanen zamma sevinmemize rağmen bu emeklilerimiz için yeterli değildir. Keşke geçtiğimiz Ramazan ve Kurban Bayramlarında da emeklilerimize bir maaş olmasa bile en azından yarım maaş ikramiye verilmiş olsaydı. Önümüz kış emekli bugün kara kara odun kömür parası düşünmektedir. Daha geçen gün doğalgaza zam geldi. Bu aççıdan kaşıkla verilen kepçe ile alınmış oluyor. Biz emekliler olarak seçim sonrası kurulacak hükümetten iyileştirme olarak %50 bir seyyanen zam bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...