Yalçın; “MHP’nin adayları Isparta’ya hizmet için vardır”

7 Ekim 2015 15:05

Partisinin milletvekili seçimleri için  7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da Türkiye’de, Isparta’nın uzun zamandır bekleyen sorunlarından kurtarabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip adaylar ile yoluna devam edeceğini belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “MHP’nin adayları bu ülkeye hizmet etmek için vardır. Birileri gibi Isparta’yı milletvekili olmak için tercih etmediler. Bunun ayırt edilmesini ve vatandaşlarımızın ona göre oy kullanmalarını söylüyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Kasım’da yapılacak seçimler için Milletvekili adaylarını tanıtarak çalışmalara başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Milletvekili adayları Nuri Okutan, Ziya Nuhoğlu, İbrahim Yıldırım ve Hakan Demirtaş ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Dün saat 09:00’da Sarımsak Cafe’de düzenlenen basın toplantısında milletvekili adaylarını tanıttı.

“SAYIN BAHÇELİ DAVUTOĞLU’NUN ERKEN SEÇİM RESTİNE

HER ZAMAN HAZIR OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİR”

MHP 7 Haziran 2015 tarihinden sonra gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip etti. Sandık sonuçlarının %80’e yakının neticesi alındıktan sonra, sandıktan aziz Türk milleti bir koalisyon kurulması için bir dağılım yapmıştır. AKP’nin kurulduğundan bugüne, geleneksel haline getirdiği seçim gecesi balkon konuşmasını da dinledikten sonra yaptığı konuşmalarında AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon kurulabilir açıklamasının yerine azınlık hükümetine destek istedi. Eğer olmuyorsa da erken seçim restinde bulundu. Arkasından CHP’den de bu açıklamalar gelmiştir. MHP genel başkanı ise, erken seçime gitmenin bir anlamı olmadığını, seçim süreci boyunca aynı şeyleri konuşan AKP’nin, CHP’nin ve HDP’nin özellikle çözüm sürecinin etkili olduğu propaganda döneminde ortak düşündükleri bunun içinde koalisyon kurulması gerektiğini vurgulamıştı. Ahmet Davutoğlu’nun erken seçim restine de her zaman hazır olduğunu belirtmiştir.

“BAŞBAKAN HÜKÜMET KURULMASI İLE

 İLGİLİ HİÇBİR CÜMLE SARFETMEMİŞTİR”

MHP her zaman Türkiye için elini değil vücudunu taşın altına koymaya hazırdır. Türkiye’de 13 tane koalisyon hükümeti kuruldu ve o zamanlarda çok önemli hizmetlerde bulunuldu. AKP uzun bir süre CHP ile oyalanmıştır. Son 4 gün kala da MHP’nin kapısını çalmıştır. MHP basın aracılığıyla 4 şartının olması durumunda randevu vermiştir. Bu 4 şartı kabul edermiş gibi randevularına gelmişler ama Başbakan birilerinden icazet alamadığı için hükümet kurulması ile ilgili hiçbir cümle sarf etmemiştir.

“MHP BU ÜLKENİN BİRLİĞİ VE DİRİLİĞİ İÇİN

FEDAKARLIK YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmasını istiyorduk. Kafalarında erken seçim olan AKP veya cumhurbaşkanı 1 Kasım’da tekrar seçim kararı almıştır. MHP sürekli ‘hayır’ dediği için eleştirilmiştir. Genel Başkanımız 7 Haziran’da hazırlanmış olan seçim beyannamesini açıklamasında, ‘1 Kasım’da MHP tek başına iktidar beklemektedir. Eğer nasip olmazsa bunu aleyhimize propaganda yapmasınlar. HDP dışında her türlü parti ile önceki şartlarımız aynı kalmak şartı ile hükümet kuracağız’ diye ifade etmiştir. MHP bu ülkenin birliği ve diriliği için fedakârlığı dün yaptığı gibi bu günde yapmaya devam edecektir.

“MHP’NİN ADAYLARI BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR”

Bu anlamda MHP olarak milletvekili seçimlerine çalışmalarımız devam ediyor. 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da birçok aday adayımızın içerisinden bugün Türkiye’de, Isparta’nın uzun zamandır bekleyen sorunlarından kurtarabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip adaylarımız ile yolumuza devam ediyoruz. MHP’nin adayları bu ülkeye hizmet etmek için vardır. Birileri gibi Isparta’yı milletvekili olmak için tercih etmediler. Isparta’ya hizmet etmek için aday olmuşlardır. Bunun ayırt edilmesini ve vatandaşlarımızın ona göre oy kullanmalarını söylüyoruz.

“BAŞDEĞİRMEN’İN AÇIKLAMASI TAMAMEN TARAFLIDIR”

Ticaret Odası Başkanı bulunmuş olduğu sorumluluk makamının ne olduğunu anlamış olduğunu sanmıyorum. Kendisi bayram ziyaretinde ‘Koalisyon olmayan dönemlerde Türkiye daha çok büyümüştür’ açıklamasını yapıyor. Bu açıklamaya yapan kişini ITSO başkanı olması bizi çok üzmüştür. Eline aldığını okuyup anlayan biri ise, Türkiye’nin en büyük büyüme hızının Koalisyon hükümetleri döneminde olduğunu görecekti. Bu açıklama tamamen taraflı bir açıklamadır. Bir düzeltme yapmasını beklerken pişmanlık duygusu ile haberi giren sitelere kaldırması için rica ettiğini bile duyduk. Ticaret ve Sanayi Odası bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Her seçimde AKP İl Başkanları ilk önce ticaret odalarına ziyaret gerçekleştiriyorlar ve bu bizleri çok üzüyor.

“HÜKÜMET KURMAK İSTEMEYEN MHP DEĞİLDİR”

7 Haziran’dan bu yana AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hiçbir yetkisini kullanamamıştır. Bunu da birlerine sataşarak farklı göstermeye çalışıyor. MHP 1 Kasım’dan sonra tek başına iktidar çıkmazsa biz hükümet kurmaya hazırız diyorken, AKP olayı tahrik etmeye başlıyor. Hükümet kurmak istemeyen MHP değildir. AKP ilk günden itibaren Koalisyon hükümeti kurulmasını istemeyen ve bir şansımızı daha deneyelim demiştir.

“BİZ, AKP’NİN ISPARTA’YI KULLANMASINA KARŞIYIZ”

2. ve 3. sıradaki adayların Isparta’lı olmadığı ile ilgili çıkan haberler için de bir açıklama yapan Yalçın “MHP olarak bir görüşlerimizi belirttik. Bir kişinin Isparta’lı olması, Isparta doğumlu olmasından çok ne niyet ile oradan aday olduğu önemlidir. AKP’nin 2. sırasına yer bulamamışlardır. Nasıl olsa Isparta’da 2 tane AKP’den milletvekili seçiliyor diye Isparta’dan aday gösterilmiş bir insandır. Biz Said Yüce’nin kişiliğini bilmeyiz. Biz, AKP’nin Isparta’yı kullanmasına karşıyız. MHP’nin adayları, AKP’nin adayları gibi Isparta’ya milletvekili seçilmek için gelmiş değil, Isparta’ya hizmet etmek için gelmiş insanlardır. Milletvekili adayımız Nuri Okutan Türkiye’de 30 yıl kaymakamlık ve valilik yapmıştır ama sıra Isparta’ya geldi diyerek memleketi tercih etmiştir. Ziya Nuhoğlu ise Isparta’ya çok yıllar öncesinden gelmiş biridir. Bugüne kadar da hizmetlerini Isparta’ya ulaştırılmasında büyük katkılar sağlamıştır. İkisi arasındaki fark çok nettir ama bunu anlamak isteyenler anlar” diye konuştu.

“RECEP ÖZEL İLE ARAMIZDA GEÇEN HADİSELER

 ISPARTA MENFAATLERİ İÇİNDİR”

Geçtiğimiz seçim sürecinde Ak Parti Milletvekili Recep Özel ile arasında geçen seçim tartışmalarına da açıklık getiren yalçın “Zaman zaman dozajını artırsa da Isparta meselelerini insanların beyninde yer edecek şekilde güzel tartışıyorduk. Kendiside bugün siyasette olmadığı için özel hayatında ve yaşantısında başarılar diliyorum. Aramızdaki yaşanan hadiseler Isparta menfaatleri içindir. Bundan sonra da kendisi ile diyaloglarımız devam edecektir. Isparta’ya uzun yıllar hizmet etmiş bir il başkanı ve milletvekili olan biri ile istişarelerimiz devam edecektir” dedi.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...