İşkur Kadın Giysileri Dikimi kursu açacak

7 Ekim 2015 14:53

İş-Kur İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde Kadın Giysileri Dikimi kursu açılacak.

İşkur İl Müdürlüğü’nden kursa katılım şartları ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “İl Müdürlüğümüz ile Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde Kadın Giysileri Dikimi mesleğinde İstihdam Garantisiz İşgücü Yetiştirme Kursu  düzenlenecektir.

Kursa katılmak isteyen kursiyerlerin son başvuru tarihine kadar Isparta İşkur İl Müdürlüğüne gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları ve mülakat/seçme işlemleri için belirtilen yer, tarih ve saatte hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

KURSUN ADI

CİNSİYETİ

KURSİYER SAYISI

MÜLAKAT TARİHİ 

SAATİ

KURS NUMARASI

KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ

BAYAN OLMAK

25

12.10.2015

09:30

322541

 

Kursa katılma şartlar

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

b) 15 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak

d) İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, danışmanın uygun görüşüne sahip olmak,

e) Emekli olmamak,

f) Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

(2) Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.

(3) Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

(4) Eğitimin başladığı tarihten itibaren bir yıl öncesine kadar yüklenicinin, konsorsiyum veya iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde konsorsiyum ya da iş ortaklığını oluşturan işyerlerinin çalışanları, bu yükleniciler ile düzenlenen kurslara katılamazlar.               

(5) Kursa katılma şartlarına haiz olmadığı halde kursiyer taahhütnamesi imzalayarak kursa katıldığı tespit edilen kişilere yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte bu kişilerden geri alınır.

  (6) Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.

  (7) Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verilecektir.

Kamuoyuna önemle duyurur”.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...