“Camiler Allah’ın Evleridir”

6 Ekim 2015 18:52

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Camiler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akçil’in mesajı şöyle: “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası (1-7 Ekim) ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta ‘Camiler ve Din görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm Diyanet çalışanlarımız için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl ‘Cami ve namazla arınma’ teması ile kutlanıyor. Rabbimizin insanlara bahşettiği en güzel nimetlerden birisi olan bu hayatı ona ibadet ederek geçirmeliyiz ve dolayısıyla da bu ibadetimizi de Camilerde yerine getirmeliyiz. Çünkü, Allah (c.c.) Camide kılınan namazın evde kılınan namaza göre 27 derece daha fazla sevaba nail olduğunu buyurmaktadır. Onun için bu durumu en güzel şekilde değerlendirmek gerekir.

Manevi mabetlerimiz olan Camilerimiz, dua ve ibadetlerin topluca Allah’a arz edildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekânlarımızdır. Camiler bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim irfanımızı yükselttiğimiz, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Camiler dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, şerlerin defedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım istasyonlarıdır. Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. Bu duyguları yüreğimize nakşedenler ise Hz. Peygamberimizin varisleri olan vefakâr ve cefakâr Din Görevlilerimizdir.

Cami inşa etmek ne kadar önemli ise, inşa edilen camilerin bakım ve onarımları, iç - dış temizliği, aydınlığı, çevre düzenlemesi, cemaatin huzurla ibadet etmesinin sağlanması da bir o kadar önemlidir. ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasında’ köyde, kasabada, şehir merkezinde bütün camilerimizde Din Görevlilerimizin rehberliğinde camilerimizin umumi temizliği, bakımı ve onarımı yapılmaktadır. Bu hususta imkânı ve zamanı olan her Müslüman ülkemizin tapu senedi mesabesinde olan camilerimizin bakım ve onarımı için bu tür hizmetleri kendine görev edinmelidir. Yerel yönetimlerimiz (Belediyeler) ve bazı kurum ve kuruluşlarımızın da bu tür hizmetlere katkı ve destekleri göz ardı edilemez. Bu kuruluşlarımıza da müteşekkiriz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizden günümüze kadar cami ve mescit yaptıran, yapımında, onarımında emeği geçenler ile mihrap, minber ve kürsülerde halkımıza hizmet veren fedakâr Din Görevlilerimizden rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüklerimiz tarafından mevlit ve hatim programları yapılır. Diyanet - Sen’in Diyanet İşleri Başkanlığına yapmış olduğu teklif ve öneri neticesinde 2003 yılından itibaren bu haftanın ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaya başlanması çok isabetli ve yerinde bir karar olmuştur.

Din Görevlileri halkımızın manevi ve sosyal doktorlarıdır. İnsanlarımızla iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde bu ulvi görevi yerine getiren din görevlilerimizin toplum hayatında önemli bir misyonu vardır.

Fertlerin ve toplumun manevi problemlerine çözüm üretebilmek için Din Görevlilerimizin vizyonu ve misyonunun olması, etkili ve verimli bir hizmet sunabilmek için hizmetlerinde görevlilik anlayışını gönüllülük anlayışına dönüştürebilmesi büyük önem arz etmektedir. Yetkili sendika Diyanet – Sen olarak, Diyanet Çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve görev tanımlamalarının yapılması konusundaki çalışmalarımız başarılı neticelere ulaşmıştır. Din Görevlilerimizin bu duygu ve düşünceler içerisinde hizmet yapmaya gayret etmeleri düşüncesiyle tüm Diyanet çalışanlarımızın ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasını’ tebrik ediyorum”.

 

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...