“Devlet terörü engelleyemez hale geldi”

1 Ekim 2015 18:49

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 7 Haziran’dan bu yana bir algı operasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Nuri Okutan, “Devlet terörü engelleyemez hale geldi” diye konuştu.

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, Türkiye’nin son dönemde içinden geçtiği durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, halkı yapılan algı operasyonlarına karşı uyardı.

DEVLET TERÖRÜ ÖNLEYEMEZ HALE GELDİ

Devletin terörü engelleyemez hale geldiğine işaret eden Nuri Okutan, “Her türlü milliyetçilik ayaklarımız altındadır denildi. Şimdi milliyetçilik naraları atılır hale geldi. Bu sığınaklar yapılırken, milis sayısı artırılırken bu bombalar döşenirken bizim haberimiz yoktu dendi. Güvenlik güçleri görmüşler ama görmezden gelmişler çünkü çatışmazlık süreci devam etsin dendi. Daha sonra biz bu talimatları verdik dendi. Valilerin üstüne atıldı. Devlet otoritesinin hakim kılınacağı bir atmosfer varmış da valiler bu kararlı çalışmaya köstek olmuşlar gibi bir durum ortaya çıktı. Terörle mücadele sadece teröristle mücadele ile olmaz. Bunu kabul ediyoruz. Bizim partimize de diyorlar ki siz güvenlikçi tedbirlerden başka tedbir tanımıyorsunuz nasıl çözeceksiniz bu işi diyorlar. Güvenlikçi önlemler hafife alınıyor. Ya kuzgun leşe ya devlet başa. Devletin varlığı tartışılıyor. Ne yol yapabilirsiniz ne kişi hak ve özgürlüklerini geliştirebilirsiniz. Orada terör var. Terörün olduğu yerde kişi hak ve özgürlükleri yoktur. Orada anarşi vardır. Devlet de orada bu anarşiyi önleyemez hale gelmiştir. Önce bu terörün hakkından gelinmelidir. Nasıl gelinecekse öyle gelinmelidir. Ancak terörle mücadele o bataklığın kurutulmasıdır. Bataklığın kurutulmasında devletin payı büyüktür” dedi.

OYUNA GELMEYİN

AK Parti’nin terörle mücadele edilen şu günlerde hem doğudaki hem de batıdaki oyları toplamak için uğraştığını belirten Okutan, “Esas oyun MHP üzerine kuruldu. Milliyetçilerin oylarını almaya çalışıyorlar. Hem doğuya hem batıya oynuyorlar. Batı tarafına geçip ‘Bakın terörle biz mücadele ediyoruz’ diyorlar. Bizim ülkücü camianın hassasiyeti partisinden çok devletidir, milletidir. ‘Biz mücadele ettik. Şu kadar ölen terörist sayısı veriyor. Biz böyle kararlı mücadele ediyoruz’ diyerek batıdan da bir milliyetçi oylara yönelik operasyon yapıyorlar. Bir tarafta insanlar sokağa çıkamayacak kadar ayıplı davranıyorlar bir tarafta insanlar gaflet ve delalet içindeler ve diğer tarafta hükümet hiçbir yöneticinin yapmayacağı işleri yapıyor” diye konuştu.

MİLLET ALGI OPERASYONLARIYLA KARŞI KARŞIYA

Halkın hükümet tarafından çeşitli algı operasyonlarına maruz bırakıldığına dikkati çeken MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, “Tüm milliyetçilik ayaklar altında deniliyor. 15 gün sonra durum değiştiğinde milliyetçilik bir numaralı konu haline geliyor. Dün kol kola girdiğiniz Esad ile bugün darılıyorsunuz” şeklinde konuştu.  Okutan şunları söyledi: “Abdullah Öcalan’ı asmadınız deniyor. Bu bir algı operasyonudur. Başörtüsünü biz çözdük deniyor. Başörtüsünü Milliyetçi Hareket Partisi katkısıyla çözdünüz. Eğer bu çözülmüşse bunu MHP sağlamıştır. Abdullah Öcalan’ı asmadık deniyor. Meclis tutanakları ortada. O zaman AB uyum süreci var. AB uyum süreci çerçevesinde idamın kaldırılması ile ilgili komisyon raporu hazırlanmış durumda. Ama MHP orada devlete karşı işlenen suçlar, terör ile ilgili işlenen suçlar bunları istisna tutmuştu. Bu şartla bu uyum sürecini imzalamış durumdadır. Bir tek MHP idamın kaldırılmasına karşı çıkmıştır da AKP’nin kurucuları idamın kaldırılmasına onay vermiş imzalatmışlardır. Bize karşı yapılan bir algı operasyonu ile Abdullah Öcalan’ın asılmasına engel olmuş durumunda kaldık.”

AKP İKTİDARDAN UZAKLAŞTIRILMALIDIR

AK Parti’nin bir an önce iktidardan uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Nuri Okutan, “Çözüm sürecini hala bitirdik diyemiyorlar. Dondurduk diyorlar. Çok ciddi bir AKP toplumu yapıldı. AKP milliyetçiliği doğdu toplumda. Toplum neredeyse ikiye bölündü. Bu bölünmenin toplum açısından sağlıklı olmadığını düşünüyoruz” dedi. 

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...