ÇKS’ye kayıtlar başladı

1 Ekim 2015 18:35

2016 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlar başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda;  çiftçilerin desteklemelerden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için en geç 31 Aralık’ kadar İl/İlçe Müdürlüklerine gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda şunlara yer verildi; “2016 yılında Tarımsal Desteklemelerden faydalanmak, Tarım Sigortası yaptırmak veya ÇKS Belgesi almak isteyen çiftçilerimiz, başvuru tarihlerinin son günlerinde yoğunluk yaşanması dolayısıyla, olası yığılmalara sebebiyet verilmemesi bakımından Isparta Merkezde İl Müdürlüğümüze, İlçelerde ise İlçe Müdürlüklerine gelerek kayıtlarını bir an önce yeniletmeleri gerekmektedir.

Ayrıca; 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatları 30.06.2015 tarihinde sona ermiş olup; ÇKS dosyası verenlerin 31.12.2015 tarihine kadar tekrar gelerek Tarımsal Destekleme Dilekçesi imzalaması gerekmektedir. Aksi halde desteklemelerden yararlanamayacaklardır.

Bu sebeple çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için en geç 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıt yaptırmaları ve dilekçe imzalamaları önemle duyurulur”.

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...