SDÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Yurtdışı Temasları

1 Ekim 2015 18:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur, Arş. Gör. Adem Ali İren ve Arş. Gör. Yunus Emre Akbay, 11- 23 Eylül tarihleri arasında İngiltere ve İskoçya’da üniversite adına çeşitli temaslarda bulundu.

SDÜ heyeti, ilk olarak ülkemizi ve kültürümüzü Londra’da temsil eden Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret etti. Görüşmede ikili işbirliklerinin artırılması adına yapılabilecek ortak projeler, stajyer öğrenci gönderimi gibi konular başta olmak üzere pek çok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi, her yıl dünyanın pek çok ülkesinden gelen üniversitelerin katılımıyla Glasgow İskoçya’da gerçekleşen EAIE Dünya Üniversiteler Fuarı’na da katıldı.

Fuarda, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Endonezya, Japonya gibi pek çok ülkelerin üniversiteleriyle çeşitli görüşmeler yapıldı. Erasmus, Mevlana ve ortak yüksek lisans/doktora programları konularında yapılabilecek işbirlikleri gündeme alındı.

SDÜ heyeti, Oxford Islami Çalışmalar Merkezi (Oxford Centre for Islamic Studies) ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Enstitünün uluslararası anlaşmalar ve işbirliği protokollerinden sorumlu Richard Makepeace ve Araştırmacı Dr. Ahmad Sukker’in katıldığı toplantıda, işbirliği ve doktora sonrası araştırmacı çalışmaları, misafir öğretim üyeliği gibi alanlarda karşılıklı organizasyonlar düzenlenmesi konuları ele alındı.

Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı çerçevesinde anlaşmanın devam ettiği King’s College de ziyarette bulunan SDÜ Heyeti, Londra Ortadoğu Çalışmaları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Carool Kertsen ile de görüşmelerde bulundu.

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...