“Velilerimizin fedakarlıklarının eğitim seviyemizin yükselmesinde katkısı büyük”

29 Eylül 2015 18:36

İlimizde okula ilk kez gidecek öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken aileler de çocuklarının bu özel anlarında yanlarında bulunduğu görüldü. Sabah erken saatlerden itibaren Mimar Sinan, İstasyon ve 6 Mart Caddelerinde trafik yoğunluğu gözlendi.

Tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okullarda ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene; Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Emniyet Müdürü Halil Altan ve davetliler katıldı. Yapılan törende Vali Vahdettin Özkan ve okul müdürü Hasan Cömert günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptı. Vali Vahdettin Özkan, yeni yetişecek öğrencilerin ülkeye hizmet etmeleri konusuna sıkı çalışmalarının gerektiğini belirterek, bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

“TOPLUMUMUZUN KALKINMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜKTÜR”

Vali Özkan, “2015-2016 eğitim öğretim yılının öncelikle hayırlara vesile olmasını, başarılı eğitim öğretim yılı olarak geçmesini canı gönülden arzu ediyorum, temenni ediyorum. Eğitim faaliyeti hepimizin bildiği gibi toplumun olmazsa olmazı. İlk insandan günümüze de insanın, insanların toplumların gelişmesinin özünü esasını oluşturan bir amele hal böyle olunca insanımızın aile yapımızın toplumumuzun kalkınmamızın gerçekleşmesinde lokomotifi eğitim gözükmektedir. Bu dünyanın her tarafında böyle öteden beri öyle olmuştur. Bugün böyle önümüzde ki dönemlerde de böyle olacaktır. Bütün faaliyetlerin bütün sektörlerin çerçevesini çizen hedeflerini belirleyen bunu sistematik bir şekilde yapmasını sağlayan bütün süreçleri de yine eğitim şekillendirmektedir. Hem kurumlarımızın geliştirilmesi, kurumsal kapasitelerimizin geliştirilmesi, insan kaynaklarımızın geliştirilmesi yine eğitimden geçmektedir. Kendimizi bilmek, toplumumuzu bilmek, tarihimizi bilmek, milli manevi değerlerimizi bilmek yine verilecek öğretiden. Eğitimden toplumun bize hem okuldan hem aileden hayat boyu eğitim çerçevesinde aldığımız bilgilerle şekillenmektedir. Bu yönüyle gerçekten en büyük yük öğretmenlerimize düşmektedir.  Ben öncelikle bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İlimiz açısından eğitim öğretim göstergelerin iyileştirilmesi, eğitimde öğrencilerimizin yakalamış olduğu başarı, okullarımızın yakalamış olduğu başarıdan öğretmenlerimizin göstermiş olduğu geçmiş dönemde ki fedakarlıklardan dolayı kendilerine teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Önümüzde ki dönemde de bu çıtayı artarak devam ettirmelerindeki temennilerimi iletiyorum. Bu yönüyle de kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

“VELİLERİMİZİN FEDAKARLIKLARININ

EĞİTİM SEVİYEMİZİN YÜKSELMESİNDE KATKISI BÜYÜK”

Vali Vahdettin Özkan, Isparta genelindeki öğrenci velilerinin her zaman öğretmen ve okullarla içli dışlı olduklarını belirterek, bütün velileri tebrik ettiğini söyledi.

Vali Özkan, “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum, velilerimizin yapmış olduğu fedakarlık görüldüğün de velilerimizin Isparta ilinde özellikle okullarımızla öğretmenlerimizle öğrencilerimizle alakasının yüksek derecede olması eğitim seviyemizin yükseltilmesinin en önemli sebebi. Bu yönüyle gerçekten Isparta’da ki velilerimizi tebrik ediyoruz. Bu eğitim öğretim yılında artık hem devletimizin hükümetimizin, bakanımızın eğitimin teknolojisine eğitimin finansmanına vermiş olduğu destek zaten gözler önünde tüm bu imkânlar bize verilmişken eğitim öğretim olarak bizler öğretmenlerimiz ve velilerimiz el birliği ile öğrencilerimizle bu eğitimin öğrencilerimizle daha iyi yürütülmesini sağlamak bizim hem insanı hem milli bir görevimiz” şeklinde konuştu.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GENÇ NESİLLERİMİZE

AKTARMAK EĞİTİM HİZMETLERİNİN EN ÖNEMLİ ÇIKTISI”

Vali Özkan, milli ve manevi değerleri yeni yetişen gençlere aktarmanın ülkeye yararlı olacağınız belirterek, “Bu bilgilerin dışında gerçekten öğrencilerimizin artık dünyayı okuması, muhasebe etmesi, analiz yapabilmesi, bilgi teknolojilerini çok iyi bir şekilde alıp kullanması önemli, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın stratejik hedeflerinde de bu hususlar zaten belirtilmiş. Bütün bu dünyadaki gelişmeler teknolojik gelişmeler kullanırken aynı zamanda kendi değerlerimize sahip olmak, biraz önce belirttiğim gibi milli ve manevi değerlerimizi genç nesillerimize aktarmak eğitim hizmetlerin en önemli çıktısı olsa gerek. Özellikle aile yapımızın muhafaza edilmesi, milli değerlerimiz, memleketimizin birliği bütünü dirliği yönünde edinecek milli şuur yine de bu eğitim öğretimler de ilkokuldan başlayarak verilecektir, veriliyordur. Öğretmenlerimizin bu noktada kendi hassasiyet, öğrencilerimizin bu noktadaki öğrenme isteği bizim en büyük zenginliğimiz tabi ki ve bu vesile ile 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini istiyorum ve bu hususta fedakarlık yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“EN BÜYÜK YATIRIM, ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE

EN İYİ VE EN KALİTELİ EĞİTİMİ VEREBİLMEKTTİR”

Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Cömert, 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, “ “Bugün 2015 – 2016 eğitim, öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde ilk zilimizi çalıyoruz. Bu hafta İlköğretim Haftası olarak, ülke genelinde hafta boyunca okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam edilecektir. Okullar, çocuklarımızın geleceklerinin şekillendiği, hayati adımların atıldığı ve gelecekle ilgili hayallerin kurulduğu, temel eğitimin ilk basamağı ilkokul ve ortaokullardır. Biliyoruz ki, bir ülke için yapılacak en önemli ve en büyük yatırım, çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi ve en kaliteli eğitimi sunmaktır. Bu bilinçle büyük bir özveri ve sabırla, çocuklarımıza içi sevgi dolu, en güzel eğitimi vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi.

“ÇOK AĞIR BİR YÜKÜN ALTINDAYIZ”

Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Cömert, gelecek nesillerin daha büyük başarılar elde etmesi için öğretmenlerin daha verimli çalışmasının gerektiğini vurgulayarak, amaçlarının özgüvenini kazanmış bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Hasan Cömert, “Başöğretmen Atatürk’ün ‘Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım. Gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu gibi çok ağır bir yükün altındayız. Bunun bilinci içerisinde, çocuklarımıza bilgiyi aktarmak yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını göstererek araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlık yararına kullanabilen dinamik, özgüvenini kazanmış bir nesil yetiştirme gayreti içerisinde olacağız.

“BAŞARILI OLDUKLARINDA GURURLANDIĞINIZ KADAR

BAŞARISIZ OLDUKLARINDA DA YANLARINDA OLMALISINIZ”

Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Cömert, her zaman velilerin çocuklarının yanında olmalarının gerektiğini belirterek,   Değerli velilerimiz. Atatürk bir sözünde şöyle diyor, “İlk ilham, ana baba kucağından sonra okullarda öğretmenin eğitiminden alınır. Bunun için bizim en büyük güvencimiz ve destekçimiz sizin evde çocuklara göstereceğiniz ilgi alaka ve şevkattir. Sizler okulumuzu ve öğretmenlerimizi sık sık ziyaret ederek desteklerinizi eksik etmeyiniz. Öğretimin yanında çocuklarımızın eğitimleri de çok önemli. Bu nedenle evdeki eğitimlerinde en büyük sorumluluk sizlerdedir. Çocuklarınıza güveninizi veriniz. Başarılı olduklarında gururlandığınız kadar başarısız olduklarında da yanlarında olmalısınız” diye konuştu.

“YENİ OKULUN İNŞAATI ZAMANINDAN ÖNCE TAMAMLANDI”

Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Cömert, yeni yapılan okulun inşaatının zamanından önce bittiğini belirterek, 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının açılış törenine yetişemediğini söyledi.

Okul Müdürü Cömert, “Sayın Valim. Aslında gönlümüzde yatan 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının açılışını, ön tarafımızda gördüğümüz 24 derslikli yeni binamızda yapmayı planlamıştık. İhale süresi 400 gün olmasına rağmen, zamanından önce okulumuzun inşaatı tamamlandı ancak açılışa yetişemedi. Milli Eğitim Bakanlığımızın, kaynak aktarımında göstermiş olduğu cömertlik neticesinde, yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede, yeni binamızda eğitim  öğretim vermeye başlayacağız. Bu süreçte bizlere vermiş olduğunuz büyük desteklerden dolayı, Sayın Valim sizlere teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının ülkemize, Isparta’mıza ve okulumuza hayırlara vesile olması temennisiyle, İlköğretim Haftanızı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından 8’inci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1’nci sınıf öğrencilerine karanfil hediye etti. Daha sonra da Vali Vahdettin Özkan ilk ders zilini çaldı. Bir sınıfa giren Vali Özkan, 1’nci sınıf öğrencileriyle ders dinledi.

 

Bu haber 818 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...