Bayram sevinciniz acıya dönmesin!

22 Eylül 2015 18:22

Isparta Şoförler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekilliği Ahmet Tural, Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Bayram tatili için yola çıkacak sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyleyen Başkan Ahmet Tural, özellikle aşırı hız yapmamalarını ve uykusuz yola çıkmamalarını istedi. Yola çıkmadan önce meteorolojinin uyarılarının dikkate alınmasının şoförler için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Tural, "Bayram tatillerinde trafik 10 katın üzerinde bir artış gösteriyor. Tatil süresinin kısa olmasına rağmen 16 milyon kişinin yollara düşmesi bekleniyor. Sürücüleri uyarıyorum. Kurallara harfiyen uyun, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayın" dedi.

BAYRAM TRAFİĞİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLUYOR

Ahmet Tural, yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmasının daha uygun olduğunu belirterek, "Bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Geçen sene 9 günlük Kurban Bayramı'nda 131 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken, 6 bin 738 kişi de yaralandı. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz" dedi.

YOLA ÇIKMADAN HAVA DURUMUNA BAKIN

Isparta Şoförler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekilliği Ahmet Tural, yola çıkacak vatandaşların hava durumunu kontrol etmesinin gerektiğini vurgulayarak, “Yağışlı havalarda oluşabilecek kazalara karşı gereken önlemlerin alınmasıyla araçların bakımının yaptırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Tural, araçta zincir ve çekme halatı bulundurulması, antifriz, yağ, cam suyu gibi eksiklerin giderilmeden yola çıkılmaması gerektiğine işaret etti” şeklinde konuştu.

KURALLARA UYULDUĞU TAKTİRDE SORUN YAŞANMAYACAKTIR

Ayrıca otobüs şoförlerine de uyarılarda bulunan Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, şu açıklamada bulundu.

"Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Son 9 yılda, 62 gün kurban bayramlarında tatil yapılmış. Yaşanan trafik kazalarında bin 64 vatandaşımız yaşamını yitirirken 36 bin 438 vatandaşımız da yaralanmış. Bayram günlerinde ortalama 17 ölümlü kaza yaşanırken 2013 yılındaki 9 günlük Kurban Bayramı'nda 16 Ekim günü 37 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmiş. Kaybedilen canların yanında milyarlarca liralık da zarar meydana gelmiştir. Şoförlerimiz kişisel sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Kurallara uymada gösterecekleri başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir."

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...