En büyük değişim Ak Partide, Recep Özel liste dışı

19 Eylül 2015 14:22

1 Kasım erken seçimleri için AK Parti’nin milletvekili adayı listesinde büyük değişiklik yapıldı. Mevcut Milletvekili Recep Özel yeni listede yer almadı. MHP’de de tek değişiklik yaşandı. Aynı listeyle seçime giden tek parti ise CHP oldu.

Türkiye'de ve yurt dışında vatandaşlar milletvekili 26. dönem erken seçimleri için 1 Kasım'da sandığa gidecekler. Partiler aday adayları listelerini açıkladı. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'de aday adaylığı başvuru süreleri sona erdi. Partiler aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

AK PARTİ’DE ŞOK EDEN DEĞİŞİM

Isparta'da Recep Özel'in 1 Kasım Seçimlerinde üzeri çizildi. Hakkında günlerdir yerel basında çıkan haberlere herhangi bir açıklama yapmayan Recep Özel 1 Kasım seçimlerinde listede yer bulamadı.

Listede sadece Süreyya Sadi Bilgiç yerini korurken 2’nci sırada Barla Platformu Başkanı Sait Yüce, 3’üncü sırada eski Ak Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt ve 4’üncü sırada da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuş Gülsüm Tunçbilek gösterildi.

SAİT YÜCE KİMDİR?

AK Parti'nin 2. sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanan Amasya Milletvekili Sait Yüce'nin özgeçmişi:

“28 Ocak 1963 de Amasya- Merzifon’da doğdu. Osmanlı’nın son meclisinde Denizli mebusluğu yapan Ahmed-i Muhib Efendi’nin torunu olan Sait Yüce, Babası Ahmed İlhan ve Hayriye Hanımın evladıdır. Liseyi Denizli’de Üniversite ve yüksek lisansını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

Çeşitli gazetelerde 1985-1993 yılları arasında siyaset, dış politika ve parlamento muhabirliği yaptıktan sonra Ankara Temsilciliği, köşe yazarlığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası birçok toplantı ve sempozyumlara iştirak etti.

1993 den sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TBMMve AK Parti Genel Merkezinde uzmanlık, Basın müşavirliği, Baş Müşavirlik görevlerinde bulundu.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Yönetim Kurulu üyelikleri bulunan Sait Yüce’nin;

Medeniyetlerin Kavşağında Bir Dünya Kenti İstanbul, İstanbul’un Altın Yılları 4 cilt 1994–1997 (Sayın Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlık yılları), Renklerin Türküsü Çevre Bakanlığı Yayınları, Bediüzzaman Said Nursi nin hayatı ve Risale-i Nur’un telif ve neşir yılları gibi yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır”.

MHP’DE YER VE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

7 Haziran genel seçimlerinde Nuri Okutan, H. Avni Bıçaklı, Ziya Nuhoğlu ve Hakan Demirtaş listesiyle seçime giren MHP Isparta’da yaklaşık 77 bin oy almıştı. Oyunu ortalama 22 bin artıran MHP, 1 Kasım erken seçimlerine aynı liste ile girmeme kararı aldı. Geçen dönem listede 2. sırada bulunan Büyükelçi H. Avni Bıçaklı yeni listede yer almazken listeye Eski İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım dahil edildi. Yıldırım listeye 3’üncü sıradan girdi. Yine 7 Haziran seçimlerinde listede 3’üncü sırada kendine yer bulan işadamı Ziya Nuhoğlu da 2’nci sıraya getirilirken 1 ile 4’üncü sırada bulunan isimler yerini korudu.

CHP’DE DEĞİŞİKLİK YOK

7 Haziran seçimlerinde listesini ön seçimle belirleyen CHP’de ise isimler değişmedi. Özellikle ilk sıradaki İrfan Bakır’ın değişeceği yönündeki dedikodular tutmazken aksine Bakır bu dedikoduların ardından daha da güçlenerek çıktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük desteğini alan Bakır, ilk sıradaki yerini korudu. Diğer üç isim de yerini korudu.

İşte 1 Kasım erken seçimlerinde Isparta’dan gösterilen adaylar;

 

AKP’NİN ADAYLARI

1-Süreyya Sadi Bilgiç

2-Sait Yüce

3-Haydar Kemal Kurt

4-Gülsüm Tunçbilek

 

MHP ADAYLARI

1-Nuri Okutan

2-Ziya Nuhoğlu

3-İbrahim Yıldırım

4-Hakan Demirtaş

 

CHP’NİN ADAYLARI

1-İrfan Bakır

2-İsa Önder Dinçtürk

3-Mustafa Ceyhan

4-İzzet Beydoğan

 

SP’NİN ADAYLARI

1-Cevat Gencay

2-Kenan Büyükleblebi

3-Hüseyin Yıldızhan

4-İbrahim Ateş

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...