Başkan Günaydın’dan ‘Gaziler Günü’ kutlaması

19 Eylül 2015 14:21

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Bugün çok anlamlı bir günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz. Bu önemli tarihin Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığında ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır.

Tarih boyunca, gerek şehitlerimiz, gerekse de gazilerimiz üstlendikleri görevleri layıkıyla ve fazlasıyla yerine getirmişler, bu nedenle millet hayatında eşsiz bir yer edinmişlerdir.

Gazilerimiz Türk milletine çok büyük hizmetler yapmış, ateşe adeta meydan okumuş, çetin şartlara korkusuzca göğüs germiş kahramanlar olarak hepimize emanettir.

Asırların içinden süzülerek gelen milli varlığımızın altındaki yegâne güç şüphesiz şehit ve gazilerimizin kutlu mücadelelerinde saklıdır.

Çok yüksek bir milli şuurun tavır ve davranış olarak somutlaştığı gazilerimiz; dağımızda, ovamızda, taşımızda, toprağımızda ve her türlü milli değerimizde gözü olanlara hiç unutamayacakları acı dersler vermişlerdir.

Vatanımızın selameti, milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna; üzerlerine düşen her sorumluluğun gereğini sonu ne olursa olsun yapmış olan gazilerimizi sadece bu günle hatırlamak elbette doğru ve yerinde olmayacaktır.

Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir.

Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır. Gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan, tarihini bilmeyen ve milli kimliğini terk eden bir milletin bağımsız ve şerefli bir hayatı olduğuna tarih denen ibretlik süreç henüz tanıklık etmemiştir.

Her vatan evladı şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmalı ve bayrağı asla yere düşürmemelidir.

Bu düşüncelerle saygıdeğer gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, hepsine sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Tedavi altında bulunan gazilerimize şifalar diliyorum.

Ayrıca 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...