“Önceliğin Ispartalı meslektaşlarımıza verilmesini istiyoruz”

19 Eylül 2015 14:16

AKFEN Holding yetkilileriyle yaptığı görüşmeden olumlu sonuçlar aldığını belirten Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, “Şehir Hastanesinin yapımını duyan doğu illerindeki eczacı meslektaşlarımız, artan terör olayları ve huzursuzluklar nedeniyle buraya gelmek istiyor. Bizler ise ekonomik anlamda can çekişen Ispartalı meslektaşlarımıza öncelik verilmesini istiyoruz.” dedi.

Şehir Hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte bazı sektörlerde de kıpırdanma yaşanması bekleniyor. Bu bağlamda başka illerdeki ya da doğu illerindeki eczacılar, Şehir Hastanesinin olduğu alana eczane açmak istiyor. Konuyu gündemlerine alan Eczacılar Odası Yönetimi de Ispartalı Eczacılara öncelik verilmesini talep ediyor. Devlet Hastaneleri ile diğer branş hastanelerinin Şehir Hastanesine taşınacak olması, hastane caddesi ve mevcut hastanelerin karşısında bulunan 50'den fazla eczanede tedirginliğe yol açmıştı. Ancak bu sorun yüklenici firma AKFEN ile Isparta Eczacılar Odası arasındaki iyi niyet dialoğu ile çözülme aşamasına geldi. Hastaneyi yapan holding Eczacılar Odası’ndan görüş istedi. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, AKFEN Holding yetkilileriyle yaptığı görüşmeden olumlu sonuçlarla ayrıldı. Hastanenin yüklenici firması fiziki mekan konusunda Eczacılar Odası Yönetiminden görüş istedi. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, yatırım yapacak firma yetkilileriyle görüştü.  Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AKFEN’DEN İYİ NİYETLİ YAKLAŞIM

Garğın’ın açıklaması şu şekilde; “Şehir Hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte bazı mevcut eczanelerde sıkıntı yaşanacaktı. Hastaneyi yapan AKFEN Holding’in yetkilileriyle Eczacıların  pozisyonlarını konuştuk. AKFEN bize rağmen bir girişimin olmayacağını müjdeledi. Yani yapılacak her hangi bir çalışmada bizlerin görüşlerine başvurulacak. Bizlerden bir çalışma yapmamızı istediler. Bizdi yönetim olarak bir araya gelip orası ile ilgili bir değerlendirmede bulunacağız. Hiçbir meslektaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte 50 civarında eczane yer değiştirmek zorunda kalacak. Şunu belirtmek istiyorum sağlık alanın içerisinde özel bir eczane yer almayacak. Belki karşısına belki biraz ilerisine eczane kurulabilir. Yine yaptığımız görüşmeler içerisinde AKFEN’in yapacağı ticari alan içerisinde eczanenin olup olmayacağına karar verilmiş değil. Yüklenici firma ile yaptığımız görüşmeler gerçekten çok olumlu geçti. Onlarda hiçbir meslektaşımızın mağdur olmasını istemiyor. Bizden rapor beklediklerini söylediler. Buradaki ilk amacımız kendi memleketimizde ki eczaneleri korumaktır. Çünkü hastanenin yapıldığını duyan bazı illerdeki meslektaşlarımız eczanelerini Isparta’ya taşımak istiyorlar. Ancak oda olarak ilk hedefimiz şehrimizdeki eczanelerdir. Doğu illerinden yada başka illerden şimdiden araştırmaların yapıldığını duyduk. Burada öncelik Ispartalıların olmalı” dedi.

GÜVEN TAZELEDİ

15. Bölge Isparta Eczacılar Odası’nın geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulunda tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Saygın Garğın, güven tazeledi.

15. Bölge Isparta Eczacılar Odası’nın seçimli olağan genel kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Oda binasında yapılan seçime tek listeyle giren mevcut Başkan Saygın Garğın, güven tazeleyerek, yeni döneme başladı.

ISPARTA’DA 110 ECZANE HİZMET VERİYOR AMA SAYI FAZLA

Eczacılar Odası yönetim kurulunun 5 kişiden oluştuğunu dile getiren Garğın, bu 5 kişinin ciddi sorunlarla uğraştığını söyledi. Mesleğin geldiği noktayı herkesin iyi bildiğini ifade eden Garğın, “2004’den sonra sağlıktaki dönüşümle birlikte mesleğimiz geriye doğru gidiyor. İlaç fiyatlarının düşmesi, Eczacılık Fakülteleri’nin sayılarının artması mesleğimizin sıkıntıları. Mesleğimize yeni bireyler katılıyor, bu sevindirici bir şey ama bir taraftan da bizlerin ekonomimiz bölünüyor. Şuanda 110 tane eczane var. Yaklaşık 3­4 yıldır bu 110 sayıda sabitlendik. Türkiye ortalamasına baktığımızda şehir merkezinde 47 tane eczane fazla. 3500 kişiye bir eczane düştüğünü var sayarsak bu rakam çıkıyor. Yaklaşık 55­60 eczanenin yapacağını biz 110 eczane olarak yapıyoruz. Dolayısıyla kazancımız ikiye bölünüyor” dedi.

ECZACININ DURUMUNU SGK’YA ANLATMAMIZ GEREKİYOR

Öte yandan Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK arasında protokol görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Saygın Garğın, şu bilgileri verdi: “Yürürlükteki protokol bundan 4 yıl önce yapılmıştı. 30 Haziran’da bu protokol sona eriyordu. 7 Haziran’da seçim yapıldı. Hükümet kurulamaması nedeniyle protokol 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Bu protokol kapsamında Türk Eczacılar Birliği bünyesinde bende görev alıyorum. Eczacının ekonomik durumu ortada. Bizim bunu SGK’ya anlatmamız gerekiyor. SGK, siyasi erki yok, dolayısıyla bu protokolü yapabilecek durumda değiliz diyor. Bir taraftan bakıyorsunuz depolara ilaç satma yetkisi verilmesi. Bıçak sırtı düzenlemeler bir şekilde yapılıyor. Siyasetin bıraktığı boşluğu bürokrasi dolduruyor.  Bunu da yontarak dolduruyor. Protokol yapmaya gittiğimiz de bunun için bir erk yok ama başka eczacıdan kazandırılacak alanlarla ilgili devlet ya da bürokrasi bununla ilgisi gücü kendinde görüyor.”

İŞTE YENİ YÖNETİM

15. Bölge Isparta Eczacı Odası’nın gerçekleştirilen yönetim kurulu seçiminde mevcut Başkan Sayğın Garğın güven tazeledi. Garğın’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Ecz. Hakan Yarar

Ecz. Mustafa Ünlü

Ecz Tarık Çetinkaya

Ecz. Esra Nemli Kurtbolat

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...