“Engelim İzci Olmama Engel Değil”

19 Eylül 2015 14:13

Isparta Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Engelim İzci Olmama Engel Değil’ projesi sona erdi. Dernek Başkanı Mehmet Ay; “Projemizi başarılı bir şekilde icra ettik ve amacımıza ulaştık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Gençlik projeleri destek programı kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında başlayan ve Isparta’da Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından uygulanan Engelim İzci Olmama Engel Değil’ projesi geçtiğimiz gün sona erdi. Projenin ermesi nedeniyle bir yemek düzenlendi.

Derneğin Pirimehmet Mahallesi 1769 sokak 12/a adresindeki merkezinde gerçekleştirilen yemeğe projeye katılanlar ile çok sayıda davetli ve aileleri katıldı. Yemekten sonra söz konusu proje hakkında bilgi veren Isparta Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Ay, şunları söyledi; “Gençlik projeleri destek programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Engelim İzci Olmama Engel Değil’ projemizde 50 engelli, 50 izci ve izci lideri olmak üzere 14 - 25 yaş arası 100 gencimize ‘Kapalı ve Açık Alan Eğitimleri’ olmak üzere iki farklı kategoride eğitimler verilmiştir. Projemize 65 engellimiz kayıt yaptırmış ve müsait zamanlarında eğitimlerimize peyderpey  katılmışlardır.

Toplu eğitimlerin yanı sıra Engellilerimizin özel durumları nedeniyle okullarında da eğitime gidilmiş açık alan ve salon eğitimleri okullarında da yapılmıştır. Bu doğrultuda; Kapalı Alan Eğitimleri olarak: Başarı ve mutluluk için hayata gülümse, Kritik analitik düşünme, Sağlıklı beslenme, Çevre ve su kaynaklarını koruma eğitimleri, yapılmıştır.

Açık Alan Eğitimlerinde ise; Engelli gençlerimiz birer refakatçı ile birlikte mevcut izci ve izci lideri gençlerimizle doğal ortamda kurulan Pikniklerde ve izcilik kampında, uygulamalı olarak izcilik faaliyeti gerçekleştirilmiş, oryantiring ve doğa yürüyüşleri (trekking) , gece yürüyüş eğitimi (hayk)  yapılmıştır” dedi.

Projenin amacı hakkında da bilgiler veren Dernek Başkanı Mehmet Ay, konuşmasının devamında; “İzci ve engelli gençlerimizin doğa ortamında kaynaştırılarak verilen eğitimlerle birlikte, evrensel ve insani değerlere sahip, bilgi ve özgüven sahibi, sağduyulu, milli ve manevi değerlerine bağlı, toplumsal hayata aktif olarak katılabilen, kendini tam olarak ifade edebilen, çevreye duyarlı, sorumluluklarının bilincinde gençler yetiştirmek ve topluma kazandırmak amaçlanmıştır” dedi.

Program, proje uygulamasının kapatılması nedeniyle verilen veda yemeği ile sona erdi.

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...