Beyazay ‘Aşmak için Hareket’ kampanyasının yetkisini aldı

15 Eylül 2015 15:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Aşmak için Hareket’ kampanyasının tüm Türkiye'de uygulanması için Beyazay Derneğine yetki verdi.

Gerek Türkiye genelinde gerekse Isparta Şubesinde engelliler için önemli çalışmalar yürüten ve bu çalışmaları neticesinde halk tarafından taktirle karşılanan Türkiye Beyazay Derneği, büyük bir projeye daha imza atıyor.

Söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Engelli ve Engelsizlerin Birlikte Spor yaparak engelleri birlikte aşmalarının hedeflendiği bu proje, geçtiğimiz günlerde Cumhur Başkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından himaye edilmiştir.

Himayenin ardından, çalışmalarına hız veren Derneğimiz, Yetki belgesinin imzalanmasıyla birlikte Şube başkanlarıyla bir araya gelerek Kampanyanın startını vermiştir. Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva geçtiğimiz ay sonunda Afyonkarahisar ilimizde Bölge Toplantısı ve Şube Başkanları toplantısı yapmıştır. Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu toplantıya Isparta ile birlikte Akdeniz, Batı – 2 ve Orta Anadolu olmak üzere 3 Bölge Başkanı ve 29 Şubenin Başkan ve Yöneticileri katılmıştır.

Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva, bu toplantıda yaptığı konuşmada, ‘Mavi yakalıyla beyaz yakalının arasındaki ayrımcılıktan tutunda, Yürüyemeyenle yürüyen arasındaki ayrımda bize göre aynıdır. Toplumun herkesimi arasında birlikte yaşama kültürü oluşturmak gerekir. İşte Cumhurbaşkanımızın desteğiyle engelleri aşmak için hareket felsefesini Türkiye’de ve Dünyada oluşturma görevini sayın Cumhurbaşkanımız bize vermiştir’ açıklamasında bulundu.

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi olarak kampanyanın en sağlıklı uygulanacağı illerden birisi olmak istiyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Isparta’mızın yetkilerine ve halkına inancım sonsuzdur. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzle görüştüm ve önümüzdeki günlerde tekrar gerek Müdürümüzle ve sayın Valimizle görüşeceğim. Kendilerinin kampanyamıza sonsuz destek vereceklerine inanıyorum. Kampanyamıza Belediye Başkanımızın da destek vereceğine inanıyorum” dedi.

İŞTE O BELGE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Aşmak için Hareket’ kampanyasının tüm Türkiye'de uygulanması için Beyazay Derneğine verdiği Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga imzalı ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forslu bulunan 20 Temmuz 2015 tarih ve 2015/3 Belge Nolu yetki belgesinde; ‘Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen ‘Aşmak için hareket’ (Birlikte daha aktif)’ adlı projenin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülmesi sayın Cumhur başkanımız tarafından uygun bulunmuştur’ ibaresi yer alıyor. 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...