Yörükler bozkırda

15 Eylül 2015 14:59

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği genel Başkan Yardımcısı, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız  ve Senirkent Akkeçili köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu Ankara Polatlı Yağcıoğlu Köyünde yapılan Yörük Türkmen Şölenine katılarak ilimizi temsil ettiler.

Yörükler şölene Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan okuyarak akebinde Kuranı Kerim tilaveti ve duygusal konuşmalar ile devam etti. İlbeyi Küçükyaman kürsüden yaptığı konuşmada; “Başı karlı dağlar kadar dik, Gönlü yaylar kadar geniş haksızlığa boran hakkın karşısında ram olan akrabalarım öncelikle son günlerde vatan topraklarını savunmak için şehadet şerbeti içerek şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Ana vardır yiğit doğurur eder oymağı Devlet, Ana vardır doğurur it  eder bu milletin başına dert. Şunu da çok iyi bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunların cevabını hakkıyla haddiyle fazlası ile verecektir ama Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki. “Ağalar Beyler Gidip Toros Dağlarına Bakınız Orada bir çadır var ise Dumanı da tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bizi  hiçbir güç ve kuvvet yenemez”  Haddim olmayarak bende diyorum ki Atam oymaktan devlet kurmuş ataların torunları olarak o duman sadece Toroslarda değil ülkemin dört bir köşesinde de tüttüreceğiz. Fazla söze hacet yok olaki devletimiz bize bir görev verir se ben sizlerin adına burada devletime söz veriyorum Bizlere bu devlet için her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Çünkü biz bu devleti kurana, kurtarana ve savunana minnet borçluyuz Bu minnetimiz hiçbir zaman unutulmayacaktır. AY yıldız lı al bayrağım da gözü olanlar şunu bilmeliler ki dünya da bir tek türk kalana kadar dalgalanacaktır. Sözlerime son vermeden önce Bu Vatanı, Bu  Bayrağı, Bu Milleti seveni seviyoruz yaratandan ötürü Şölenlerimiz yapılmaya hatta bayram havasında yapılmaya devam ederek gelecek nesillerimize aktaracağız. Toylarımızın bayram havasında geçerek tüm insanlığa örnek olmasını cenabı allatan niyaz ederim”. Dedi.

Dernek Başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamada; “ İslam Ahlak ve fazileti Türklük guru ve şuuru ile vatan topraklarını savunurken kalleş ve hainlerin kahpe pusularında şahadet şerbeti içen can parçalarına Allahtan gani gani rahmet , kederli analarıma ve Necip Türk milletine baş sağlığı ve yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Atalarım dünya coğrafyasında ve gittiği her yere adalet götürmüştür. Dünya coğrafyasına bakıldığı zaman nerede göz yaşı ve kan varsa hepsi Türk dünyasının adaletle hükmederek islam’ın  askerliği yaptığı bölgelerdir. Bu ortamın böyle olmasını kim istemekte siyonizme hizmet eden şeref yoksunu olanlar amaçları nedir islamı ve Müslümanları bir terör örgütüymüş gibi göstermeye çalışmalarıdır. İslamın mihmandarlığını yapan ve Peygamber (SAV) efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir milletin mensubu olarak bu ülkeyi yönetenlerin çok ama çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Muktedir oplamadıkları zaman ekranlara çıkarak bizi kandırdılar demeye hakları yoktur olamaz. Devletimiz ve yöneticilerimiz her zaman dikkatli olmalılar. Özellikle bu günlerde Yörük Türkmen camiası olarak birlik beraberlik ve ülkemize olan sadakatimiz karşılıksızdır. Toylarımızda birlik ve beraberliğimi pekiştirerek dosta güven düşmana korku salmaya devam edeceğiz”. Dedi

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...