“Türkiye Cumhuriyeti´nin Teminatıyız”

11 Eylül 2015 18:45

CHP Milletvekili İrfan Bakır, artan terör saldırılarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Terörün bitmesi, barış ve kardeşliğin yeniden tahsis edilmesi için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, yaptığı açıklamada "Ülke olarak son günlerde, yanlış politika tercihleri sonucu geçmişin acı hatıralarıyla tekrar yüzleşmek zorunda kaldık. Terör her nerede ya da kime yapılırsa yapılsın dimdik karşısında duracağımızı birçok defa belirttik. Öncelikle bize bu acıyı yaşatanları büyük bir öfke ve lanetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’ tan rahmet dilerken, yakınlarına ve Büyük Türk milletine de baş sağlığı diliyorum.

Peki nasıl bu noktaya gelindi? Yaşananlar tesadüf olabilir mi? Adına ‘çözüm’ denilen süreç büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Şu an geldiğimiz noktada ise her gün acımız artmakta, her gün analar ağlamaktadır. Ülkeyi 13 yıldır yönetenlere nasıl böyle bir otorite boşluğu yaratıldığını sormak en doğal hakkımızdır. Sözde güçlü devlet ve güçlü istihbarat bizlere silahların nasıl depolandığını, yolların nasıl mayınlandığını açıklayabilecek midir? Kimse sorumluluktan kaçarak toplumda yanlış ve yanlı algı yaratmaya kalkmamalıdır. Çünkü gerçekler gün gibi ortadadır.

Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin teminatıdır. Bizler bu zor günlerin atlatılmasında her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Terörün bitmesi, barış ve kardeşliğin yeniden tahsis edilmesi için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu ülke hepimizin. Gün birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler karşısında tek yürek olma günü. Bizler kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde olduğu gibi hep birlikte, temel hak ve özgürlükleri geliştirerek, beraber üretip hakça paylaşarak gelecek güzel günlere ülkemizi hazırlamalıyız.

Şunu tekrar ve tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki ,terörden medet uman, kan ve gözyaşından beslenenler her daim karşılarında bizleri bulacaklardır. Ayrıca terörle kararlılıkla yapılacak her türlü mücadelenin yanında olduğumuzu belirtirken sözlerimi Atatürk’ ün şu veciz sözleriyle bitirmek isterim. “Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır"

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...