Kışlık giyecekler de Rus Pazarı’ndan

16 Kasım 2012 17:50

Isparta’nın Davraz Mahallesi’ne kurulan Rus Pazarı, bayramlarda olduğu gibi çoluk çocuğuna kışlık elbise almak isteyen dar gelirli vatandaşlarla dolup taşıyor. 

Dar gelirli vatandaşın her zaman imdadına yetişen Rus Pazarı Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde olduğu gibi havaların soğumasıyla birlikte, çoluk çocuğuna kışlık almak isteyen ebeveynlerin akınına uğruyor.

ALAN DA MEMNUN, SATANDA MEMNUN

Mağazalarla kıyaslanmayacak kadar ucuz satış yapan Rus Pazarında tezgah açan işportacılar, vatandaşın yoğun ilgisinden memnun. Vatandaş ise çok ucuz kışlık elbise bulduğundan dolayı elbiseyi ucuza kapatmaktan dolayı memnun.

“FİYATLAR BURADA MAĞAZALARIN YARISINDAN BİLE AŞAĞI”

Rus Pazarından istedikleri kışlık giyim malzemesini çok ucuz fiyatla aldığını belirten Vatandaş Davut Aksu; “İyiki Rus Pazarı var. Mağazalarda 50 -  100 TL’ye satılan Gömlekler bu pazarda 5 ila 20 TL arasında, Pantolonlar 10 ila 30 TL arasında, Ceketler 20 ila 40 TL arasında, Kazaklar 5 ila 15 TL arasında, her çeşit ayakkabı 5 ila 30 TL arasında satılıyor. 

“HAYAT PAHALILIĞI BELİMİZİ BÜKTÜ”

Bu Pazar erkeklere hitap ettiği gibi bayan ve çocuk giyiminde hitap ediyor. Biz dar gelirli vatandaşların artık mağazalardan alışveriş yapacak, giysi alacak durumumuz kalmadı. Hayat pahalılığı belimizi büktü, pahalı giysiler giyecek halimiz kalmadı. Benim 3 çocuğum var, bunlara kışlık almak mesele. Ben inşaat  yevmiye işinde çalışan işçi biriyim, inanın yetiştiremiyorum” dedi.

ERKEKLER KADAR BAYANLARDA RAĞBET EDİYOR

Daha önce Davraz Mahallesi Meydanlığında kurulan Rus Pazarı, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman tarafından Belmaş Evleri yanına yapılan Pazar yerinin inşaat durumunda olmasından dolayı DavrazMahallesi ile KaraağaçMahallesini ayıran cadde üzerine yaklaşık 2 kilometrelik bir uzunlukta kuruluyor. Rus Pazarına erkeklerin yanı sıra bayanlarında büyük rağbet etmesi gözlerden kaçmadı. 

Bu haber 6242 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...