“İhtiyacınız kadar altın alın”

8 Eylül 2015 14:48

Küresel piyasalardan etkilenen altın fiyatları giderek artıyor. Ramazan ayı sonrası altın piyasasında ciddi bir hareketlilik söz konusu iken, Eylül ayı itibariyle yerini durgunluğa bıraktı. Kuyumcu Özkan Çağlar, " Altın piyasası global piyasalardaki artıştan dolayı yükselişte. Kişisel bazdaki alım satımlar pek etkilenmiyor ama Çin'deki borsanın yüzde 20 dolaylarında düşmesi nedeniyle dünya genelinde altın fiyatları arttı. Ayrıca Türkiye'deki doların artması nedeniyle de altın fiyatları iki kez yükselmiş oldu." dedi.

Temmuz ayında sert bir düşüş yaşayan altın fiyatları, Çin ekonomisindeki dezenflasyon ve Dolardaki artış nedeniyle yeniden yükselişe geçti. Özellikle Dolardaki belirsizlik nedeniyle altın piyasasının henüz güvenilir olmadığını ve fiyatların değişebileceğini söyleyen Çağlar Kuyumculuk sahibi Özkan Çağlar vatandaşlara, "ihtiyacınız kadar altın alın" tavsiyesinde bulundu.

Eylül ayı itibariyle insanların tatil yapmaya gittiğini ve okulların açılacak olması sebebiyle işlerde bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirten Kuyumcu Özkan Çağlar, "Eylülden sonra köyden gelen vatandaşlarımız altına yöneleceklerdir. Çünkü köylerdeki düğünler genellikle sonbaharda yapılır. Eskiden harman vadesi vardı, şimdi de elma vadesi var. Buna bir de seçim eklenince, 1 Kasıma kadar bu şekilde stabil gider." ifadesini kullandı.

Altın piyasasını değerlendiren Çağlar Kuyumculuk sahibi Özkan Çağlar, " Altın piyasası global piyasalardaki artıştan dolayı yükselişte. Kişisel bazdaki alım satımlar pek etkilenmiyor ama Çin'deki borsanın yüzde 20 dolaylarında düşmesi nedeniyle dünya genelinde altın fiyatları arttı. Ayrıca Türkiye'deki doların artması nedeniyle de altın fiyatları iki kez yükselmiş oldu." dedi.

Dolarda hala daha belirsizlik olduğunu söyleyen Çağlar, "En ufak çatlak bir ses dolar fiyatlarını yine artıracaktır. Ancak ilerleyen zamanlarda yine düşecektir. Dolara bağlı olarak da altın fiyatları düşecektir. Tavsiyem; altın alacaklar, ihtiyacı olduğu kadar altın alsın. Altın her zaman güvenli bir limandır. Bugün olmazsa yarın çıkacaktır." diye konuştu.

Türkiye'deki gerek seçim gerekse de koalisyon süreçlerinin doları çok fazla etkilemediğini belirten Çağlar, "Türkiye'deki hükümet belirsizliği her zaman için dolar ve altında etken olmuştur. Ama aslında 7 Haziran‘da belliydi ne olacağı.  İnsanlarda yeniden bir seçim beklentisi vardı. Koalisyon görüşmeleri varken bile seçim beklentisi vardı. Onun için 7 Haziran’la 1 Kasım arasında bir değişiklik yok bence. Dolar çıkması gerekiyordu çıktı. Bu seçim oynaklığı değil. Yani dolardaki bu fiyat değişimi  seçimle alakalı bir değişim değil. Bütün dünyada Euro, Dolar paritesinden dolayı dolar çıktı. Ben piyasada görmedim bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Avrupa Bölgesindeki ülkelerin ekonomisindeki kötü gidişat aslında Euro’yu değersizleştirecekti. Onda da aynı şekilde Euro-dolar paritesinde oynama devam edecekti. Ona bağımlı olarak dolar fiyatı değişecekti." ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...