Hacı Adayları kutsal topraklara uğurlandı

5 Eylül 2015 11:02

Isparta’da iki kafileden oluşan ilk hac kafileleri önceki akşam kutsal topraklara uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizesindeki 93 kişilik birinci kafile ile 153 kişilik ikinci hacı adayı kafilesi önceki gün akşam saat 01.30’da Isparta Süleyman Demirel Havalimanından kutsal topraklara gitti. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda kutsal topraklara gidecek olan müstakil ve otel tipi hacı adayları ise Antalya, İzmir ve İstanbul gibi illerden kutsal topraklara gidecekler.

Hacı adayları için ilk olarak Terminal Camii’nde uğurlama töreni düzenlendi.  İlahilerin okunduğu tören, yapılan uğurlama duası ile sona erdi. Yapılan duanın ardından hacı adayları kendilerini uğurlamaya gelen yakınları ile son kez vedalaşarak otobüslerine bindiler ve Süleyman Demirel Havalimanına hareket ettiler. Havalimanında yapılan pasaport işlemlerinden sonra saat 01.30’da Cidde’ye gitmek üzere havalandılar. Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hacca giden ve aynı uçakta bulunan ilk kafilede 96, ikinci kafilede ise 153 olmak üzere toplam 249 hacı adayı bulunuyor. 

Öte yandan, müstakil tip ve otel tip gibi diğer hac kafilelerinin ne zaman gideceği konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı yer ve saate göre hareket edilecek. Özel Seyahat Acentalarıyla hacca gidecek hacı adayları ise seçmiş oldukları Özel Seyahat Acentasının programına göre kutsal topraklara gidecekler.

Bilindiği gibi; Bu yıl Isparta’dan 326’sı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde, 223’ü de Hac organizasyonu düzenlemeye yetkili A Grubu Seyahat Acentaları ile olmak üzere toplam 549 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının 285’i normal tip, 34’ü müstakil ve 7’si de otel tip sisteminden oluşuyor.

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...