“Küçükbaş kurbanlıklarda sıkıntı yok”

3 Eylül 2015 19:12

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, ilimizde ve ülkemizde küçükbaş kurbanlıklarda sıkıntı olmadığını belirterek, bu yıl ilimizde küçükbaş hayvanların 650 ila 800 TL arasında satılacağını kaydetti.

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışları başladı. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, ilimizde ve ülkemizde küçükbaş kurbanlıklarda sıkıntı olmadığını belirtti. Bugün itibariyle Isparta’da yaklaşık 500 bin civarında küçükbaş hayvan olduğunu ifade eden Köroğlu, ‘’Hatta bu hayvanların yaklaşık 10-15 binini her yıl kurban bayramı öncesi satış için Ege Bölgesi’ne götürülüyor’’ dedi.

Öte yandan bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 650 ila 800 TL arasında satışının yapılacağını ileri süren Köroğlu, ‘’Hayvan pazarımızda da sıkıntı yok. Biz yine bayrama 1 hafta kala orada çadırımızı açıp bilgilendirme yapacağız’’ diye konuştu.

Son olarak 1 Eylül itibariyle 2015 destekleme müracaatlarının alınmaya başladığını da duyuran Köroğlu, ‘’Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden hayvan listelerini alacaklar ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne gelerek müracaat edecekler. 2015 yılı havyan başı destek miktarı 22 lira. Geçen yıl 20 liraydı. 28 Kasım’a kadar başvurular alınacak. Koyun Keçi Sistemi’nden listesini almayan kimse başvuruya gelmesin’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...