Ormanların da sağlık durumları kontrol ediliyor

3 Eylül 2015 19:06

Orman Bölge Müdürlüğü personeli ormanlarımızın taç durumu ve hasarlarını tek tek tespit ederek tabiri caizse ormanları muayene ederek reçete hazırlıyor.

Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonuyla 2007 yılından buyana yürütülen Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Programı ile ormanların sağlık durumlarına bakılmaya devam ediyor. Oluşturulan Seviye 1 ve seviye 2 gözlem alanlarında gerçekleştirilen Taç Durumu ve Hasar Etmenleri Görsel Değerlendirmesi konusunda uzman teknik personel eliyle gözlemler yapılarak, ormanlarının sağlık durumlarını ortaya çıkarıyor. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli Orman Mühendisleri Ahmet Gürdal, Ayşenur Gümüş, Bircan Arıkan Tekin ile Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü Mühendisi Ayhan Serttaş gözlem ve tespitlerde bulunuyor.

2015 yılının Temmuz – Ağustos aylarını kapsayacak şekilde hazırlanan iş planları doğrultusunda hareket edilirken, gözlem alanlarında gözlem yapılan ağaçlarda ağaçların tacında ibre – yaprak kayıp durumları ile tüm ağaçlarda hasar durumu (Biyotik ve abiyotik zararlılar) tespiti yapılmak suretiyle çalışmalar yapılıyor. Arazide icra edilen gözlemler sonucu yapılan değerlendirmelerin kaydedildiği taç durumu ve hasar etmenleri formları doldurulup merkeze gönderiliyor. Toplanan veriler ışığında ormanlar tabiri caizse muayene edilmiş olup, reçeteleri hazırlanıyor.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...