Konut sahipleri kur’a ile belirlenecek

31 Ağustos 2015 19:16

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, konut ile ilgili olarak derneğe yapılan müracaat sayısının 5 bini geçtiğini belirterek; “Gönül ister ki, evi olmayan tüm emeklilerimizi ev sahibi yapalım. Ancak, bu mümkün değil. Çünkü, biz 3 bin, hatta 5 bin konut istedik ancak, bize verilen kontenjan kısıtlı” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan ‘Emeklilere Konut Kazandırma Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Bilindiği gibi, özellikle yer konusundaki sorunun giderilmesi için gerek Vali Vahdettin Özkan gerekse Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç devreye girmiş ve bu konuda girişimlerde bulunmuşlardı.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, bu konuda Dernek Merkezinde kabul ettikleri konut başvurularını aslında kongrenin ardından durdurmayı düşündüklerini ancak, bu düşünceden daha sonra vazgeçtiklerini söyledi. Başkan Ersal; Emeklilerimiz o kadar çok konuta ihtiyaç duyuyor ki, her gün yüzlerce emekli kayıt olmak için derneğimize geliyor. Biz de bu kadar çok talep varken müracaatları durdurmanın yanlış olduğunu düşündük ve devam ettirme kararı aldık. Zaten, şuana kadar yapılan müracaat sayısı 5 bine ulaşmış hatta, geçmiş durumda.

Kaldı ki, neticede emekliler olarak bize verilecek konut kontenjanı 5 bin olması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, başvuru sayısı ne kadar fazla olursa olsun konut sahibi olacaklar kur’a çekilerek belli olacağı için sayısının fazla olmasında bir olumsuzluk yok. Çekilecek kur’a da çıkan emeklimiz konut sahibi olacaktır. İşin en adaletli yolu bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta sonu Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve Derneğin Genel Başkanı Kazım Ergün ile Ak Parti Milletvekili Recep Özel’in de katıldığı 12. Olağan genel kurul toplantısının en önemli konusunu emeklilere konut kazandırılması konusu oluşturmuştu. Milletvekili Özel, bu konuda yaptığı açıklamada emeklilere Isparta’ya TOKİ tarafından 5 bin konut yapılacağını ve buradan emeklilere 2 bin ila 2 bin 500 arasında bir konut kontenjanı vereceklerinin müjdesini vermişti.

Amaçlarının bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklileri ev sahibi yapmak olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ilimiz Isparta adeta emekliler şehri. İlimizde 72 bin emekli var. Bunların; 35 binini SGK’lı, 19 binini Bağ – Kur ve 18 binini de Memur emeklisi oluşturuyor. Bu emeklilerden yaklaşık 11 bini ise derneğimize üye. Bizler Emekliler Derneği olarak, üyelerimize kışın ucuz veya taksitli kömür temin etmek ve benzeri bunun gibi çeşitli hizmetlerde bulunuyoruz. Şimdi ise, emeklilerimizi ev sahibi yapmak istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalara başladık. Bu konuda kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşerek emeklinin ev kirası öder gibi, yani 250 – 300 TL gibi fiyatlarla ve 20 yıl vadeli ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için yola çıktık. Derneğimizin konut projesi duyulur duyulmaz şuana kadar ev sahibi olamamış gerek derneğimiz üyesi olan gerek olmayan binlerce emeklimiz derneğimize gelerek müracaat etmek istediler. Biz ilk etapta konu somutlaşmadan müracaat almak istemedik. Ancak, bu konuda talep bir hayli fazla olunca ‘O zaman şimdilik başvuruları alalım’ konutları yaptırdığımızda kur’a çekerek sahiplerini belirleriz düşüncesiyle başvuruları almaya başladık ve şuana kadar derneğimize yapılan konut başvuruları bugün 5 bini aşmış durumdadır. Gönül ister ki, evi olmayan tüm emeklilerimizi ev sahibi yapalım. Ancak, bu mümkün değil. Çünkü, biz 3 bin, hatta 5 bin konut istedik ancak, bize verilen kontenjan kısıtlı” dedi.

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...